Destinatii populare TEZ TOUR:
  • toate destinatiile
  • All inclusive
  • Exotice
  • Explorare
  • Familie
  • Iarna
  • Plaja
  • Ski
  • Summer
img

Ghid de calatorie in Egipt: tot ce trebuie sa stii in Tara Faraonilor

Supranumit Perla Africii, Egiptul este in topul destinatiilor de calatorie preferate de catre turistii fascinati de istoria, cultura si religia locului, dar totodata, atrasi de frumusetea peisajelor oferite de marea turcoaz si minunatul desert. O tara a contrastelor, pe care Herodot o considera un „Dar al Nilului”, Egiptul impresioneaza prin multimea de constructii antice spectaculoase si obiective turistice incarcate de semnificatii istorice. Daca iti doresti sa cunosti misterele uneia dintre cele mai vechi civilizatii ale lumii, descopera cel mai bun ghid de calatorie in Egipt si afla detalii esentiale despre Tara Faraonilor.

Informatii esentiale despre Egipt

O calatorie in Egipt ii permite oricarui turist sa imbine armonios aventura si relaxarea, aceasta destinatie fiind perfecta atat pentru persoanele care vor liniste si odihna, cat si pentru iubitorii de vacanta activa. Acest stat arab, situat in nordul Africii si Orientul Mijlociu, ne-a lasat drept mostenire capodopere arhitecturale, monumente si comori fabuloase. Iata cateva aspecte despre Egipt de care trebuie sa tii cont, atunci cand vrei sa-ti planifici o vacanta in aceasta parte a lumii:

Vremea in Egipt

Pe litoralul Marii Mediterane si in Delta Nilului, clima este subtropicala, iar la sud de capitala Cairo, tropical-desertica (precipitatii aproape inexistente si temperaturi mari). Egiptul este una dintre cele mai calde tari din intreaga lume si un loc inedit, unde sezonul turistic dureaza tot anul. Vremea in Egipt este destul de buna in majoritatea timpului insa, gradul de umiditate crescuta din timpul verii poate crea probleme de confort. Iarna egipteana dureaza din noiembrie pana in februarie, dar este placuta, cu temperaturi medii de 20-23 de grade Celsius. Vara in schimb, vremea in Egipt este insorita si uscata, cu temperaturi de depasesc 35 de grade Celsius. Cum cele mai multe atractii turistice sunt in zona desertica, este important sa ai grija la deshidratare, arsuri solare sau epuizarea cauzata de caldura.

Poti sa alegi un sejur in Egipt in orice luna a anului dar, ia in considerare ca in medie, cele mai calde perioade se inregistreaza in iulie, august si septembrie. Daca vrei sa imbini activitati, sa te bucuri de plaja, sa mergi in desert si sa vizitezi obiective turistice, orienteaza-te catre lunile de primavara sau toamna, cand vremea in Egipt este prielnica pentru toate acestea.

Religia in Egipt

In Egipt, religia este extrem de importanta. Fiind vorba despre o tara musulmana, cu peste 85% din populatie de religie islamica, se recomanda respectarea credintei si adoptarea unui comportament rezervat in public. Chiar daca este un stat islamic mai liberal, Egiptul a devenit in ultimii ani ceva mai conservator, iar multe femei poarta hijab. Femeile care opteaza pentru un circuit in Egipt nu sunt obligate sa il poarte, insa, este esential sa se imbrace decent, in special, atunci cand viziteaza moscheile. A doua confesiune religioasa este cea crestina.

Moschee in Egipt

Ramadanul reprezinta luna sfanta pentru musulmani. In aceasta perioada se tine post strict de la rasarit pana la apus, iar unele locuri turistice pot fi inchise, lucru care influenteaza si programul circuitelor si excursiilor in Egipt.

Reguli pe care trebuie sa le respecte turistii

Pentru intrarea in tara, cetatenii romani au nevoie de pasaport valabil minim 6 luni de la intoarcere si viza, care se obtine direct de la autoritatile de frontiera din aeroportul Hurghada. Orice ghid de calatorie in Egipt iti va preciza ca limba oficiala este araba dar, in marile orase si statiuni, se vorbesc si limbile engleza, franceza sau germana.

In ceea ce priveste regulile de conduita, este esentiala o vestimentatie adecvata, care sa acopere pieptul, umerii sau picioarele deasupra genunchilor. Tinutele lejere sunt privite cu ochi buni de catre egipteni doar daca nu iesi din statiunile de la malul marii. Alte lucruri de stiut:

  • Nu uita ca, la vizitarea lacaselor de cult, incaltarile se lasa la intrare, iar femeile trebuie sa aiba capul acoperit.

  • Nu este acceptata afectiunea in public, nici macar tinerea de mana asa ca, trebuie adoptata o atitudine conservatoare.

  • Evita sa bei alcool pe strada, foloseste mana dreapta pentru a manca ori ca sa dai bani sau daruri.

  • Nu oferi flori fiindca in Egipt acestea se aduc doar la nunta, inmormantare si oamenilor bolnavi! Opteaza, mai degraba, pentru dulciuri.

  • La restaurant, lasa un bacsis de 10-12% din pret, dar ia in considerare micile atentii si in alte situatii.

Cele mai importante obiective turistice din Egipt

Orice ghid de calatorie in Egipt iti va indrepta atentia catre cele mai frumoase atractii turistice din zona. Intrucat vorbim despre una dintre cele mai vechi si interesante civilizatii mondiale, vei fi fascinat sa descoperi in Egipt obiective turistice unice in lumea intreaga. Iata ce nu trebuie sa ratezi:

Piramidele

Aceste minuni ale lumii antice pun Egiptul pe harta celor mai spectaculoase destinatii. Nicio calatorie in Tara Faraonilor nu este completa fara o vizita la piramide. Ultimele supravietuitoare ale celor 7 minuni din Lumea Antica, piramidele din Giza reprezinta un reper important pentru Terra.

Piramidele din Giza

Distanta Hurghada–piramide este de 457 de kilometri dar, daca mergi in aceasta statiune din Egipt, trebuie sa iti planifici si o excursie la piramidele care marcheaza mormintele a trei faraoni: Keops, Kefren si Mikerinos. Sfinxul din Egipt, stapanul desertului, se afla si el in apropierea piramidelor pe care le pazeste de mii de ani.

Orasul Cairo

Capitala Egiptului este cel mai mare oras din lumea araba si din Africa. Datorita stilului sau arhitectural deosebit si a numeroaselor moschei de aici, Cairo este cunoscut si sub numele de “Orasul celor 1.000 de minarete”. Distanta Hurghada-Cairo poate fi parcursa in aproximativ 5 ore.

Situat pe rutele a trei continente - Africa, Asia si Europa – Cairo este impartit in doua parti de fluviul Nil, si anume Rosetta si Damietta, dar adaposteste o sumedenie de locuri turistice uimitoare.

Valea Regilor

De pe lista ghidului de calatorie in Egipt a unui explorator nu trebuie sa lipseasca locul unde se gasesc mormintele a peste 60 de faraoni si regi egipteni. Valea Regilor din Egipt scoate in evidenta picturi murale care dateaza de peste 4.500 de ani. Unele dintre morminte sunt vizitabile asa ca nu pierde aceasta experienta. Detaliile arhitecturale si culorile te vor fermeca.

Templul Karnak din Luxor

In Luxor, oras de pe malul Nilului, vei gasi o multime de atractii turistice, dar si cel mai mare templu din lumea  antica. Karnak ii este dedicat lui Amun-Ra, are 134 de coloane masive care ajung pana la 21 de metri si poate fi considerat un adevarat labirint.

Muzeul egiptean

In inima orasului Cairo se afla cel mai mare si popular muzeu din Egipt. Acesta dispune de o colectie de peste 100.000 de artefacte uimitoare care include bijuterii, sarcofage, mumii, obiecte din ceramica si elemente de la mormantul lui Tutankhamon, precum faimoasa lui masca funerara, realizata din aur.

Abu Simbel

Trebuie sa stiti despre Egipt ca are si un obiectiv turistic mai aparte. Abu Simbel. Este marele templu al lui Ramses al II-lea, renumit pentru proportiile sale megalitice si impodobit la exterior cu o galerie imensa de statui. In interior, complexul arheologic are o serie de picturi murale inedite.

Aswan

Asezat pe malul estic al Nilului, Aswan este capitala administrativa a provinciei cu acelasi nume si cel mai linistit oras al Egiptului. De aici poti pleca in croaziere in Egipt, poti merge cu vaporul de-a lungul raului sau te poti bucura de o atmosfera ceva mai simpla si mai racoroasa.

Cartierul islamic din Cairo

O calatorie in Egipt te va ajuta sa descoperi ca in Cairo sunt mai multe cartiere distincte, fiecare cu propria personalitate. Cartierul Islamic nu trebuie trecut cu vederea. Aleile sale sunt inguste, pline de moschei, scoli islamice si monumente extrem de vechi. Cele mai populare atractii ale Cartierului Islamic sunt Bazarul Khan el Khalili si Cetatea Salah El-Din.

Oaza Siwa

Un refugiu inconjurat de plantatii extraordinare de palmieri, dar si de numeroase izvoare de apa dulce, Oaza Siwa este cel mai pitoresc loc al Desertului de vest. Ofertele pentru Egipt s-ar putea sa nu includa vizitele la aceasta zona pentru ca este foarte indepartata si cu un traseu dificil de parcurs, dar merita sa depui tot efortul pentru a descoperi aceasta oaza urbana.

Alexandria

Cu o istorie pe care nu o au multe alte orase din lumea intreaga, Alexandria pastreaza numeroase ramasite ale trecutului sau glorios. Loc de nastere al reginei Cleopatra, Alexandria este cel mai european oras din Egipt. Turistii se pot bucura aici de o plimbare pe interminabila faleza, printre cafenele si marfuri din bazar.

Cele mai bune statiuni pentru un sejur la plaja in Egipt

Tarmuit de Marea Mediterana la nord si de Marea Rosie la est, Egiptul a fost binecuvantat cu numeroase plaje splendide cu nisip alb sau auriu, ape cristaline si temperaturi numai bune pentru un sejur pe litoral.

Statiune in Egipt

In ultimii ani, tara s-a dezvoltat extrem de mult, astfel ca pe ghidul de calatorie in Egipt putem mentiona unele dintre cele mai apreciate si populare statiuni turistice:

Hurghada

Cea mai cautata destinatie de la Marea Rosie este Hurghada, Egipt. Fostul sat pescaresc s-a transformat intr-o zona comerciala in plina expansiune si o locatie vibranta. O vacanta in Hurghada te va ajuta sa descoperi reperul turistic de prim rang al Egiptului si sa te bucuri de vremea mereu calda, sporturile nautice, obiceiurile locale, viata de noapte intensa sau excursiile de tip safari ce includ si vizitarea unor asezari de beduini.

El Gouna

La putin peste 20 de kilometri distanta de Hurghada se afla El Gouna, o statiune care ofera un stil de viata de neegalat. Orasul este construit pe 10 kilometri de plaja si se raspandeste de-a lungul a mai multe insule si lagune. Un sejur in El Gouna, considerat Venetia Marii Rosii, le aduce turistilor servicii excelente, o infrastructura minunata plus temperaturi ideale pentru vizite, pe tot parcursul anului.

Sharm El Sheikh

In Peninsula Sinai, pe malul Marii Rosii, se afla aceasta minunata statiune renumita pentru varietatea de corali si diversitatea subacvatica. Sharm El Sheikh este un adevarat paradis, cu numeroase restaurante, cafenele, baruri, resorturi luxoase si magazine, descoperit, relativ recent, de catre iubitorii de scufundari.

Sahl Hasheesh

La doar 15 kilometri de aeroportul international Hurghada din Egipt se afla Sahl Hasheesh, o statiune formata din hoteluri luxoase. Amplasata intr-un golf cu ape turcoaz si plaje cu nisip fin, Sahl Hasheesh este considerata cea mai luxoasa statiune din Orientul Mijlociu.

Makadi Bay

Daca alegi sa te bucuri de o excursie in Makadi Bay, vei avea ocazia sa descoperi o statiune faimoasa pentru plaja frumoasa, recifele de corali bine pastrate si hotelurile elegante, cu servicii de calitate. Makadi Bay se afla la 35 de kilometri distanta de Hurghada.

Soma Bay

Una dintre cele mai frumoase statiuni cu plaje de nisip de la Marea Rosie este Soma Bay. Aceasta ofera turistilor vederi panoramice ale muntilor din desert, unul dintre cele mai spectaculoase terenuri de golf cu 18 gauri si un SPA renumit in intreaga lume, Les Thermes Marins des Cascades.

Marsa Alam

Desi se afla in plina dezvoltare, statiunea Marsa Alam a devenit noua destinatie de top pentru amatorii de scuba diving in Marea Rosie. Se afla la 263 de kilometri de Hurghada, dispune de un aeroport international si multe hoteluri noi cu servicii de inalta calitate.

Cum alegi hotelul potrivit pentru o vacanta in Egipt

In Egipt, exista atat de multe resorturi, hoteluri de 5 stele, vile idilice si case de vacanta incat este aproape imposibil sa nu gasesti o cazare pe placul tau. Mai mult, sunt disponibile hoteluri pentru orice buzunar si chiar adaptate preferintelor turistilor.

Hoteluri pentru cupluri

Daca iti doresti sa te bucuri de o escapada romantica alaturi de partener, la fel ca in alte orase ale lumii, si in Egipt exista hoteluri dedicate adultilor, unde acestia pot beneficia de toata relaxarea pe care si-o doresc.

Hotel in Egipt

In Tara Faraonilor, cuplurile apreciaza in mod deosebit hotelul Jaz Makadi Saraya Resort, un complex aflat la doar 400 de metri de plaja. Unitatea de cazare este situata in statiunea Makadi Bay insa, exista hoteluri deosebite pentru cupluri in toate statiunile turistice din Egipt.

Hoteluri recomandate pentru familiile care au copii

Hurghada este una dintre cele mai faimoase statiuni din Egipt, extrem de potrivita pentru familiile care au copii. Considerata un clasic al vacantelor All Inclusive, aceasta locatie de la tarmul Marii Rosii dispune de numeroase unitati de cazare dedicate celor care aleg sa mearga in vacanta alaturi de juniori. Albatros White Beach Resort este una dintre locatiile ideale pentru familii, un complex de 5 stele situat la doar 3 kilometri de aeroportul Hurghada.

Hotel in Egipt pentru familiile cu copii

In centrul orasului vechi, pe malul marii, tot in Hurghada, cuplurile care au copii se pot bucura si de Beach Color Smart Line Resort, un hotel inedit de 4 stele. Insa locuri extraordinare pentru familii se gasesc si in alte statiuni, asa cum este Renaissance By Marriott Golden View Beach in Sharm El Sheikh sau Hilton Marsa Alam Nubian Resort din statiunea Marsa Alam.

Hoteluri potrivite pentru seniori

De regula, multi seniori isi doresc sa se bucure de un sejur linistit in Egipt, fara prea mare agitatie in jurul lor. In acest sens, sunt potrivite pentru ei hotelurile special dedicate, insa si unitatile de cazare situate aproape de aeroport, asa cum este Hilton Sharm Sharks Bay, aflat la doar 5 kilometri distanta de aeroportul Hurghada. Hotelul are doua cladiri principale si un complex cu 2-3 nivele.

Mergi in Egipt alaturi de Tez Tour

Tez Tour iti ofera pachete turistice extrem de avantajoase pentru o calatorie in Egipt. Acestea includ cazare, bilete de avion cu taxe de aeroport incluse, transfer de grup cu autocarul si asigurare multiprodus City. Acesta are integrata partea medicala si storno. Daca esti fascinat de civilizatiile antice si piramide dar, in acelasi timp, vrei sa te bucuri de mare, plaja si soare, descopera mai multe oferte de vacanta in Egipt pe site-ul nostru.

Indiferent daca ai spirit de explorator sau pur si simplu iti doresti un sejur de vis pe o plaja insorita, Egiptul este o destinatie care merita bifata. Consulta ghidul de calatorie in Egipt si stabileste-ti un itinerariu de cateva zile in Tara Faraonilor, astfel incat sa te poti bucura de tot ce are de oferit aceasta minunata parte a lumii arabe.

Amplasati steagul intr-un punct dorit pe harta
OK
For the convenience of users, providing personalized information, remembering personal preferences and site settings, our site uses cookies and other similar technologies. To use the site you must confirm your consent to use the specified technologies. Detalii
Accept