Destinatii populare TEZ TOUR:
  • toate destinatiile
  • All inclusive
  • Exotice
  • Explorare
  • Familie
  • Iarna
  • Plaja
  • Ski
  • Summer
img

Cele mai frumoase plaje din Creta pe care sa le vizitezi

O vacanta in Creta, cea mai mare insula a Greciei, reprezinta un real rasfat. Considerata o adevarata minune a naturii si locul de nastere al lui Zeus, Creta este o comoara ce ii incanta deopotriva pe iubitorii marii, ai muntelui si ai istoriei. 

Totusi, este binecunoscut faptul ca aceasta zona deosebita captiveaza si seduce turistii in mod special cu fasiile sale de nisip impresionante, scaldate in apele cristaline ale Marii Mediterane. Cele mai frumoase plaje din Creta se bucura de aprecierea oamenilor de pretutindeni, de aceea insula este una dintre cele mai populare destinatii turistice din Grecia. 

Daca te-ai decis sa-ti petreci concediul pe taramurile elene, iata ce zona poti sa alegi pentru concediu si care sunt cele mai bune perioade din an pentru a face plaja.

Cand sa mergi la plaja in Creta?

Situata in zona estica a Marii Mediterane, la intalnirea a trei continente – Europa, Africa si Asia, Creta se bucura de o clima blanda, cu ierni ploioase si veri calde, uscate. Cunoscuta si sub numele de “Insula Miracolelor”, aceasta se bucura de 300 de zile cu soare pe an. Totusi, atunci cand vrei sa te bucuri de plajele din Creta, harta meteo te va indruma sa alegi o vacanta in perioada iunie-septembrie, cand temperaturile sunt cuprinse intre 24 -26 de grade Celsius.

In perioada ianuarie-martie, temperaturile nu depasesc 16 grade Celsius, asa ca in Creta atractiile turistice arheologice si peisajele superbe pot fi explorate in voie. In luna aprilie sunt zile frumoase dar si ploioase, iar maximele ajung la 18 grade Celsius. 

Incepand cu luna mai te poti bucura de temperaturi ridicate, de peste 22 de grade Celsius. Plajele din Creta te asteapta cu nisip cald si o apa ideala pentru inot, iar in iulie si august, cand sezonul de vara este in toi, cu o atmosfera exotica si zile insorite. Primele doua luni de toamna te rasfata si ele cu vreme buna, asa ca te poti relaxa la soare pe cele mai frumoase plaje din Creta si in septembrie sau octombrie.

Cele mai bune plaje din Creta

Mai mici sau mai mari, foarte bine organizate sau, din contra, salbatice si apreciate pentru naturaletea lor, plajele din Creta merita descoperite. Peisajele sunt impresionante si cu adevarat spectaculoase, asa ca am putea decide cu greu care este cel mai frumos loc din Creta. Insula in sine reprezinta un spectacol, un dar pretios al naturii si al culturii. Iata cateva dintre cele mai bune locuri unde trebuie sa ajungi atunci cand iti planifici o calatorie in Grecia:

Plaja Elafonisi

Considerata una dintre cele mai frumoase top 10 plaje din Creta, Elafonissi este o plaja cu nisip roz ce te face sa crezi ca ai ajuns in paradis. Aflata in sud-vestul Cretei, la aproape 75 de kilometri distanta de regiunea Chania, plaja Elafonissi este o mica insula legata de tarm printr-o laguna, de adancime mica, alimentata cu apa foarte calda. Nisipul sau capata nuante roz datorita milioanelor de scoici pe care le contine si se afla in contrast cu marea turcoaz si cristalina care completeaza de minune acest tablou exotic.

Plaja Elafonissi este o fasie de nisip plina de farmec, apreciata pentru frumusetea si unicitatea sa, unde poti sa gasesti un bar dragut si un restaurant pe plaja, insa nu si locuri de cazare pentru ca se afla intr-o rezervatie naturala.

Plaje renumite in zona Chania

Una dintre cele mai spectaculoase plaje din Creta dar si din lume, este Balos si se afla in regiunea Chania. Un amestec frapant intre insulele exotice si atmosfera greceasca, amplasata intr-un decor unic. 

Nisipul sau alb si fin, apele adanci, de culoarea azurului si dealurile care inconjoara plaja creeaza o priveliste fabuloasa. La 9 kilometri vest de oras se afla Agia Marina, un loc unde sunt cele mai bune hoteluri din zona Chania, dar si o plaja superba cu nisip fin si intrare lina in apa marii, perfecta pentru familiile cu copii.

Plaje Chania, Grecia

Satul Glatas, cu minunata sa plaja Kalamaki, se bucura si el de aprecierea turistilor. Una dintre frumoasele plaje din Creta-Chania este si Glaros, un loc deosebit unde vizitatorii au parte de numeroase facilitati. 

O alta minune a regiunii grecesti  este plaja Stavros, locul in care s-au filmat numeroase scene din celebrul film „Zorba Grecul”. Totodata, daca ajungi in zona nu trebuie sa ratezi plaja Paleochora, preferata in special de tinerii care iubesc distractia si sporturile de apa, sau plaja Falassarna care isi impresioneaza vizitatorii cu nisipul sau fin auriu si apele incredibil de curate.

Plaje recomandate in zona Heraklion

Foarte multe plaje cu nisip fin din Creta se gasesc in regiunea Heraklion, capitala insulei. Daca alegi sa-ti petreci concediul in aceasta zona, iti poti permite sa faci plaja intr-un loc diferit in fiecare zi. Numarul plajelor din Creta-Heraklion este aproximativ egal cu cel al satelor, asa ca ai de unde alege. 

Una dintre cele mai remarcabile este plaja Matala, care ofera turistilor 300 de metri de nisip fin.. Agia Pelagia se regaseste si ea printre plajele renumite din Creta, mai ales ca gazduieste numeroase unitati de cazare, baruri si taverne care intregesc ambianta turistica estivala.

Lygaria, Amnissos, Amoudara, Kokkini Hani sau Fodele sunt plaje din Creta-Heraklion ideale atat pentru familii, cat si pentru cupluri, deoarece ofera ape calde si calme, facilitati create pentru zile relaxante la soare, precum si centre de inchiriere a echipamentelor pentru sporturi nautice. 

Plaja din Malia este faimoasa in regiunea Heraklion in special datorita numeroaselor optiuni de cazare, dar si a barurilor si cluburilor de noapte. O fasie de nisip auriu senzationala se gaseste si in Gouves, o destinatie de vacanta moderna, insa si in statiunea Stalida, situata la 33 de kilometri de Heraklion.

Plaje din statiunea Hersonissos

Preferata de turistii ceva mai pretentiosi, Hersonissos este cea mai dezvoltata statiune din Creta. Aici se regasesc numeroase unitati de cazare luxoase care isi intampina turistii cu servicii peste asteptari. Practic, sunt doar cateva lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi hotelul pentru vacanta ta in Hersonissos, deoarece statiunea se bucura de un aer cosmopolit, o viata de noapte activa, numeroase cluburi, baruri si discoteci. 

Pe langa acestea, se gasesc si multe plaje in Hersonissos, populare datorita statiunii. Una dintre ele este Limanakia, formata din plaje mai mici, intinse la poalele unor stanci. In vestul si in estul statiunii Hersonissos se gasesc plaje lungi, prevazute cu facilitati moderne.

In zona parcului acvatic Star Beach se afla o plaja imbracata in nisip fin; la fel si in satul Stalis, unde exista si centre pentru sporturi nautice. De asemenea, in statiunea Hersonissos se gaseste si plaja Naturists, pentru nudisti, un loc dominat de stanci si peisaje splendide.

Plaje in apropiere de Rethymno

In Creta destinatiile de vacanta sunt numeroase, insa poti trece pe lista ta si regiunea Rethymno. In partea de sud-vest a prefecturii se afla plaja Rodakino, un loc ideal pentru relaxare, izolat, care ofera o liniste completa.Una dintre cele mai frumoase plaje din Creta este si Preveli, care aminteste de o laguna exotica si se prezinta ca o oaza cu palmieri, nisip fin si ape cristaline.

Plaje in apropiere de Rethymno, Grecia

Plaja Plakias isi incanta si ea vizitatorii prin frumusetea ei si infrastructura bine pusa la punct. Tot in zona Rethymno se afla si una dintre plajele renumite din Creta, plaja Vai, singura din Europa unde se gasesc palmieri crescuti natural. Plaja Vai are un aspect tropical si este foarte aglomerata in plin sezon estival.

Plaje Blue Flag in Creta

Peste 400 dintre superbele plaje din Grecia au steagul albastru care simbolizeaza curatenia, serviciile ireprosabile, managementul mediului, securitatea, etc. Blue Flag este o distinctie internationala, ce se acorda din anul 1987 plajelor din intrega lume care indeplinesc 32 de criterii referitoare la protejarea naturii si calitatea plajei in general. 

Printre plajele Blue Flag din Creta se numara si frumoasa plaja Vai, cunoscuta drept Padurea de Palmieri, plaja din Gouves, splendida plaja Balos, dar si Agia Marina sau Elounda. Pe lista locurilor premiate cu steagul albastru din Creta se regaseste si plaja Chrissi Akti din regiunea Chania, precum si Amoudara din Heraklion.

Recomandarile TEZ TOUR pentru un sejur in Creta

Insula Creta este destinatia ideala pentru vacanta ta, daca iti doresti sa te bucuri de unele dintre cele mai frumoase plaje din intreaga lume. Poti sa simti atmosfera exotica daca alegi un pachet turistic in Grecia oferit de Tez Tour, care include cazare cu masa, bilete de avion cu taxe de aeroport, transfer de grup cu autocarul si asigurare multiprodus City Insurance. 

Pentru Creta se pleaca din mai multe orase ale tarii – Bucuresti, Timisoara, Cluj si Iasi, asa ca turistii nu trebuie sa fie coplesiti de proximitatea fata de o anumita zona atunci cand isi planifica o calatorie pe insula greceasca.

Creta este cotata ca fiind a cincea cea mai mare insula din zona Mediteranei, asa ca nu este de mirare ca se bucura de atatea plaje spectaculoase, acoperite cu nisip sau pietris si incadrate in peisaje de basm. Vorbim despre locuri magnifice, unice in lume, ideale pentru o calatorie relaxanta si care reusesc sa le ofere turistilor un adevarat colt de rai.

Amplasati steagul intr-un punct dorit pe harta
OK
For the convenience of users, providing personalized information, remembering personal preferences and site settings, our site uses cookies and other similar technologies. To use the site you must confirm your consent to use the specified technologies. Detalii
Accept