Destinatii populare TEZ TOUR:
  • toate destinatiile
  • All inclusive
  • Exotice
  • Explorare
  • Familie
  • Iarna
  • Plaja
  • Ski
  • Summer

Heraklion, Creta: ghid de calatorie in frumoasa regiune

Considerat perla insulei Creta, Heraklion este al cincilea oras ca marime din Grecia si unul dintre cele in care se gasesc numeroase obiecte antice renumite in intreaga lume. Asezat intre doua lanturi muntoase, pe coasta nordica a insulei, orasul isi asteapta turistii cu numeroase monumente istorice, sate pitoresti, livezi de maslini si cele mai fascinante vestigii ale civilizatiei de odinioara, din Knossos si Phaistos. Un ghid de calatorie in Heraklion este absolut necesar pentru turistii care ajung aici deoarece sunt multe zone extraordinare ce merita vizitate, asa ca ne-am gandit sa trecem in revista principalele atractii din aceasta frumoasa regiune.

 

 

Ce trebuie sa stii despre Heraklion

 

Heraklion este capitala Cretei, care compune alaturi de Chania, Lasithi si Rethymno, cele patru prefecturi ale insulei. La randul sau, orasul este divizat in sapte provincii si anume Temenos, Pediada, Malevizion, Kenourgion, Pyrgiotissa, Viannos si Monofatsiou. Cunoscut si sub numele de Iraklion, acest oras are 130.000 de locuitori, reprezinta centrul comercial, economic si cultural al insulei, dar si cea mai dezvoltata regiune din Creta din punct de vedere al infrastructurii.

 

Oamenii au locuit in Heraklion inca din perioada neolitica, insa de-a lungul timpului a fost cucerit de catre venetieni si turci, apoi a ajuns in patrimoniul grecilor. Orice ghid de calatorie pentru Heraklion il va prezenta ca o zona ideala atat pentru persoanele doritoare de odihna cat si pentru cele care iubesc distractia, mai ales ca este cea mai populara regiune a Cretei.

 

 

Cum ajungi in Heraklion

 

Daca iti doresti un sejur in statiunea Creta, in minunata capitala a insulei grecesti, poti sa-ti iei bilete de avion Bucuresti-Heraklion. Destinatia ta va fi Aeroportul International Nikos Kazantzakis, care este situat la doar 5 kilometri de centrul orasului. Aeroportul, al carui nume a fost inspirat de autorul romanului Zorba Grecul, este dotat cu o banca, magazine duty-free, ATM-uri si o cafenea. In sezonul estival, companiile aeriene ofera curse charter directe catre capitala insulei Creta, iar in extrasezon zborurile operate de companii precum Tarom, Lufthansa ori Aegean Airlines ofera zboruri cu escala in orase precum Atena, Tel Aviv sau Frankfurt. De la aeroport catre orasul Heraklion ai la dispozitie autobuze sau taxiuri care te vor duce la destinatia dorita in aproximativ 20 de minute. Daca alegi un zbor pana in Atena, mai departe ai la dispozitie un feribot Atena-Heraklion.

 

Se poate ajunge in Heraklion si cu feribotul, portul orasului primind ambarcatiuni din Kasos, Rhodos, Santorini, Milos, Karpathos, Mykonos sau Paros. Autobuzele asigura legaturi intre orasele insulei, in Heraklion Town fiind disponibile trei statii principale. Bineinteles, ghidul de calatorie in Heraklion include si posibilitatea transportului cu masina personala, doar ca in acest caz traseul este Bucuresti – Bulgaria – Atena si pana in portul Pireu, de unde se ia feribotul catre insula Creta.

 

 

Cand sa mergi in Heraklion

 

In Heraklion vremea este placuta pe tot parcursul anului deoarece iernile sunt blande, uneori cu zile innorate si ploi. Totusi, cea mai buna perioada pentru a merge in capitala insulei Creta este din martie si pana in decembrie. Orasul este unul dintre cele care se bucura de un climat excelent, cu o vreme deosebita cel putin noua luni pe an. In medie, cele mai calde luni din prefectura Heraklion sunt iunie, iulie, august si septembrie. La polul opus, cele mai racoroase sunt ianuarie si februarie.

 

Daca iti doresti sa te bucuri de soare si de mare, atunci mergi in Heraklion in august pentru ca este cea mai buna luna pentru inot.

 

 

Ce poti vizita in Heraklion

 

Intrucat este cea mai populara zona a insulei Creta, Heraklion le ofera turistilor o gama variata de activitati. Regiunea este un mix perfect de asezari urbane si zone rurale pitoresti, asa ca daca te gandesti ce sa faci in Heraklion afla ca te poti bucura de activitati precum plimbari pe munte, navigatie, scufundari, sporturi pe plaja si multe altele. Daca adori sa explorezi zonele in care calatoresti, atunci poti opta pentru serviciile de rent a car in Heraklion ca sa ajungi la cat mai multe obiective turistice. Iata ce poti vizita in Creta-Heraklion daca te-ai decis sa alegi o vacanta in Grecia:

 

 

Muzee

Un ghid de calatorie in Heraklion trebuie sa-ti atraga atentia asupra vestigiilor importante din aceasta zona. Muzeul de Arheologie din Heraklion este cel mai mare din Grecia si unul dintre cele mai renumite din intreaga lume in ceea ce priveste arta minoica deoarece contine o colectie notabila si completa de artefacte ale civilizatiei minoice din Creta. Acesta se afla in centrul orasului si include nu mai putin de 20 de camere unde turistii pot admira lucrari unice, vechi de peste 4.000 de ani.


In Heraklion-Creta obiectivele turistice sunt numeroase, iar un alt muzeu deosebit este Muzeul de Istorie. Acesta se afla intr-un edificiu neoclasic ce dateaza din anul 1903 si contine relicve pretioase din prima perioada a Bizantului si pana la Al Doilea Razboi Mondial.

 

Situri arheologice din regiune

Capitala Heraklion le ofera turistilor care ajung in Creta un adevarat spectacol de situri arheologice. Cel mai mare si reprezentativ este Knossos, care dateaza din epoca bronzului.

 

 

Fost centru politic si religios al culturii minoice, Knossos include un palat deosebit, descoperit in anul 1894, cea mai importanta relicva a civilizatiei din trecut. Heraklion ofera o multime de alte situri arheologice inedite, de aceea este una dintre cele mai frumoase destinatii din insula Creta.

 

Alte excursii de o zi

Chiar daca am putea spune ca nu-ti este de ajuns un singur sejur ca sa descoperi capitala insulei Creta in totalitate, din Heraklion poti merge si catre alte destinatii deosebite. Cu ajutorul autobuzelor sau cu masina personala ai ocazia de a vizita partea estica a insulei, Lassithi, sau poti ajunge in vest, in regiunea Chania. De asemenea, croazierele de o zi te pot ajuta sa te aventurezi si catre alte locatii deosebite si sa te bucuri de tot ceea ce are natura mai frumos de oferit in tara elena.

 

 

Plaje in regiunea Heraklion

 

Fara indoiala, pentru orice turist cele mai asteptate momente din orice incursiune pe taramul grecesc sunt cele in care se bucura de plajele superbe. La fel ca in orice parte a tarii, exista numeroase plaje in Heraklion absolut remarcabile. De fapt, am putea spune ca numarul fasiilor de nisip este aproape egal cu cel al satelor cretane, asa ca orice turist va avea de unde alege.

 

Plaja Agia Pelagia
Se afla in micul sat pescaresc cu acelasi nume, la o distanta de doar 24 de kilometri de Heraklion Town. Plaja lunga, imbracata cu nisip auriu, este ideala pentru familii si cupluri care vor sa se bucure de o ambianta turistica estivala.

 

Plaja Matala
Aceasta plaja se bucura de o mare popularitate la nivel national, nu doar intre granitele insulei Creta, chiar daca are doar 300 de metri de nisip fin si auriu, decorat cu sezlonguri si umbrelute din bambus disponibile pentru inchiriat.


Plaja Gouves
Situata intre Heraklion si statiunea Hersonissos, Gouves este o plaja premiata cu Steagul Albastru, premiul international care se ofera doar plajelor care indeplinesc anumite criterii ecologice si de protectie a mediului. Plaja Gouves inseamna apa curata, nisip fin si facilitati moderne.

 

Plaja Lygaria
In apropierea satului Agia Pelagia se afla aceasta statiune ce dispune de o plaja nisipoasa si ape calme.

 

Lygaria ofera umbrele si sezlonguri turistilor care vor sa se rasfete la soare, dar si foarte multe taverne, cafenele sau magazine de suveniruri.


Plaja Amnissos
Fost port al orasului Knossos, satul Amnissos se bucura de o fasie de nisip foarte curata, unde exista sezlonguri, umbrele, dusuri, centre de inchiriere echipamente pentru sporturi nautice, dar si taverne pescaresti sau cafenele.

 

 

 

Statiuni turistice aproape de Heraklion


Pe langa capitala insulei Creta, regiunea Heraklion include si ale locuri idilice. In aceasta prefectura sunt incluse peste 30 de sate, iar noi iti vom atrage atentia in acest ghid de calatorie Heraklion asupra celor mai importante dintre ele.

 

Hersonissos
Aflata la o distanta de 26 de kilometri de Heraklion, Hersonissos este una dintre statiunile preferate in mod special de turistii mai pretentiosi, fiind cea mai dezvoltata din Creta. In aceasta destinatie se afla hoteluri de lux care isi intampina clientii cu servicii ireprosabile, dar si restaurante, magazine sau cluburi. Statiunea se bucura de o viata de noapte activa, plaje superbe si facilitati turistice moderne.


Amoudara Heraklion
Pe coasta nordica a insulei Creta se afla si Amoudara Heraklion, o statiune populara ce a fost construita de la zero ca un centru turistic modern. Nu este de mirare ca aici poti gasi unele dintre cele mai bune servicii de cazare in Heraklion, Creta. Plajele din zona sunt frumoase si accesibile, dar si foarte linistite. Totodata, Amoudara este preferata  si de iubitorii sporturilor nautice deoarece exista des valuri mari si vanturi puternice.

 

Malia
In apropiere de Heraklion, in golful Malia, se afla un orasel cu acelasi nume popular in randul turistilor datorita plajelor curate si ambiantei relaxante. In plus, tarifele accesibile din zona fac ca vizitatorii sa poposeasca aici. Malia include si o parte veche, cu stradute pietruite, pitoresti si taverne rustice, dar si cu locuri moderne, aflate in plin avant al dezvoltarii.


Arhanes
Foarte aproape de Heraklion, la doar 16 kilometri, se afla statul Arhanes. Acesta se remarca datorita caselor ridicate in stil neo-clasic, oazelor de verdeata si a vinului local deosebit. In Arhanes nu exista nici o plaja, dar zona a devenit o atractie pentru turisti deoarece aici sunt ruine ce dateaza din perioada minoica, printre care si un mic palat ce se crede ca a servit drept resedinta de vara pentru regii din Knossos.

 

 

 

Mergi in regiunea Heraklion, Creta alaturi de Tez Tour


Daca iti doresti o aventura in aceasta zona minunata a Greciei, acorda atentie conditiilor de calatorie si pachetelor turistice oferite de Tez Tour. Plecarile catre Creta se fac din orasele Bucuresti, Cluj, Timisoara si Iasi. In cazul in care alegi o oferta de calatorie in perioada 25 mai – 10 iunie 2021 pentru Creta, cu plecari din Timisoara si Bucuresti, se aterizeaza in Heraklion, dar exista si posibilitatea transferului cu autocare de aici catre Lasithi, Chania si Rethymno. Toate pachetele de cazare includ cazare cu masa, bilete de avion cu taxe de aeroport si asigurare multiprodus City Insurance.

 

In Heraklion ai de ales intre numeroase hoteluri deosebite, iar aici mentionam Abaton Island Resort Spa, Agapi Beach Resort, Almare Beach Hotel, Aquila Atlantis Hotel sau Elysium Boutique Hotel. De asemenea, turistii care isi rezerva o vacanta in intervalul 1-22 martie 2021, cu check-in intre 25 mai si 15 iunie 2021, vor beneficia de o excursie regionala gratuita in Heraklion. Poti afla mai multe detalii daca accesezi https://www.tez-tour.ro/.

 

Speram ca acest ghid de calatorie te-a adus mai aproape de Heraklion si ca te gandesti sa-ti planifici concediul din aceasta vara in capitala Cretei. Este firesc sa-ti spunem ca nu ai vazut cu adevarat insula pana cand nu vei poposi in Heraklion, aceasta parte nordica ce abunda in facilitati turistice moderne, plaje spectaculoase si locuri pline de poveste.

 

 

Amplasati steagul intr-un punct dorit pe harta
OK
For the convenience of users, providing personalized information, remembering personal preferences and site settings, our site uses cookies and other similar technologies. To use the site you must confirm your consent to use the specified technologies. Detalii
Accept