Destinatii populare TEZ TOUR:
  • toate destinatiile
  • All inclusive
  • Exotice
  • Explorare
  • Familie
  • Iarna
  • Plaja
  • Ski
  • Summer

Obiective turistice in Heraklion - Creta pe care sa le vizitezi

Capitala insulei Creta si cel mai mare oras din regiune, Heraklion este un taram magic, cu plaje superbe, cladiri parca sculptate de fiinte mitologice in timpuri stravechi, statiuni turistice deosebite si multe sate pitoresti. 

 

O destinatie turistica foarte accesibila, Heraklion isi captiveaza vizitatorii de la prima privire si ii poarta printr-o lume unde istoria si natura se intrec in a le oferi cele mai frumoase amintiri. 

 

Indiferent unde iti vei petrece vacanta, exista foarte multe obiective turistice in Heraklion care vor oferi mai mult farmec calatoriei tale. Iata care sunt cele mai interesante locuri pe care trebuie sa le vizitezi daca iti doresti un sejur de vis in Grecia, Heraklion.

 

Cele mai interesante atractii turistice din zona Heraklion

 

Plin de viata si istorie, acest minunat oras de la malul marii este impanzit de monumente atent pastrate inca din Evul Mediu. Heraklion detine numeroase vestigii importante si situri arheologice, o serie de muzee, dar si cateva dintre cele mai frumoase plaje de pe litoralul grecesc.

Atunci cand planifici o excursie in Creta, atractiile turistice din Heraklion trebuie sa se regaseasca pe lista ta de calatorie. Descopera cateva dintre cele mai interesante si populare obiective din capitala insulei Creta:

 

Orasul vechi Heraklion 

 

Zidurile vechi, venetiene, proiectate de celebrul arhitect Michele Sanmicheli, care delimiteaza astazi orasul vechi de cel nou, sunt o adevarata opera inginereasca. De-a lungul timpului, acestea au facut ca Heraklion sa fie cel mai bine fortificat oras din Marea Mediterana, iar in zilele noastre reprezinta pragul dintre trecut si prezent.

Heraklion s-a dezvoltat sub influenta marii, iar toata activitatea sa se concentreaza asupra portului. Strazile sale gazduiesc cladiri aristocrate, biserici, fantani turcesti, vile cu arhitectura venetiana si buticuri – centrul vechi al orasului cu siguranta se afla pe harta turistica a Cretei pentru frumusetea sa.

Al cincilea oras ca marime din Grecia, Heraklion este agitat, modern si aglomerat, dar totodata stravechi si plin de culoare. Mai precis, un mix intre nou si vechi, distractie si relaxare, haos si oaze de liniste. In inima orasului vechi se afla Plateia Venizelou si Plateia Eleftherias, doua piete renumite, cu o multime de cafenele, taverne si restaurante.

 

Muzeul de Arheologie din Heraklion

 

Gazduit in cladirea unei vechi centrale electrice, muzeul de Arheologie reprezinta unul dintre obiectivele turistice din Heraklion pe care nu trebuie sa le ratezi daca iti petreci vacanta in Creta. O reflexie a Cretei minoice, acest muzeu detine magnificele fresce din Knossos, vechi de peste 3500 de ani, alaturi de Zeita Sarpe, o figurina din ceramica ce dateaza din anul 1600 i.Hr. Muzeul de Arheologie este unul dintre cele mai mari din Creta si printre cele mai importante din Europa, in interiorul sau fiind expuse esantioane reprezentative din toate perioadele istoriei cretane. 

Printre altele, vei avea ocazia sa admiri aici fresce precum „Delfinul”, „Procesiunea” sau „Printul cu Crini”, precum si piese din Epoca Arhaica, Epoca Geometrica, Perioada Clasica si Epoca Romana.

Palatul din Knossos

Heraklion numara peste 3.000 de ani de existenta si chiar daca nu se stie cu exactitate cand a fost locuita zona unde se afla orasul modern, este binecunoscut faptul ca centrul antic era Knossos. Este un important punct de pe harta turistica din Creta, cel mai mare si mai bine conservat sit arheologic minoic de pe insula, aflat la doar cinci kilometri sud-est de Heraklion. 

Legenda spune ca Palatul din Knossos, o vasta cladire monumentala, cu patru aripi construite in jurul unei curti foarte generoase, ar adaposti labirintul unde a fost inchis Minotaur, o creatura care era jumatate om si jumatate taur.

Faimosul palat este remarcabil de sofisticat si a fost reconstruit cu materiale originale, astfel ca in interiorul sau pot fi admirate Camera Tronului, cu paznicii grifoni, sau Camera Reginei, care avea odinioara baie proprie. In Palatul din Knossos vizitatorii pot experimenta viata la curte exact asa cum era ea in anii de glorie ai cetatii.

 

Fortareata Koules

 

Cel mai notabil monument din portul Heraklion este Koules, cunoscut si ca Rocca al Mare sau Castello Del Molo, o fortareata impunatoare din secolul al XVI-lea. Aceasta a fost construita de catre venetieni, iar denumirea sa se traduce ca „turnul de apa”.

 

Initial, scopul sau a fost de a depozita rezervele alimentare si armamentul militarilor, dar in perioada in care insula Creta s-a aflat sub dominatie otomana fortareata Koules a servit drept inchisoare. Constructia impresionanta este ridicata numai din piatra, in stil clasic venetian, iar zidurile sale sunt foarte inalte, pentru a impiedica valurile marii sa intre in fortareata.

 

Palatul Phaistos

 

Printre minunatele obiective turistice din Heraklion se regaseste si Phaistos, un alt palat minoan. Nu a fost renovat si are o atmosfera ceva mai speciala, deoarece ruinele sale sunt centrate in jurul unei curti spatioase de pe un deal insorit, in spatele caruia se inalta mandru Muntele Psiloritis. 

Chiar daca palatul a fost abandonat in jurul anului 1400 i.Hr., peisajele de aici sunt cu adevarat spectaculoase, de aceea zona atrage numerosi turisti, in special pasionati de istorie.

 

Muzeul de Istorie din Heraklion

 

In insula Creta sunt atractii turistice deosebite, care amintesc de vremurile din trecut, iar Muzeul de Istorie se numara printre cele mai importante. Acesta are 1700 de ani de istorie pe insula, de la vremurile crestine si pana la epoca moderna. 

In interior, turistii au posibilitatea de a admira icoane religioase, sculpturi in piatra, ceramica, costume populare din perioadele bizantine, venetiene si turcesti. De asemenea, Muzeul de Istorie include si un spatiu sumbru dedicat miscarii de rezistenta cretana si tuturor celor care si-au pierdut viata in Al Doilea Razboi Mondial.

 

Satul Agioi Deka

 

Amplasat in „valea fertila” din Messara, Agioi Deka este unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Heraklion. Punct de legatura intre partea de nord si cea de sud a orasului, acest sat impresioneaza prin situl arheologic al anticului Gothyn, ruinele unei acropole, unul din templele zeului Apollo, o biserica crestina si un teatru deschis. 

Numele asezarii se traduce prin „Zece Sfinti” si face referire la cretanii care au fost ucisi de catre romani, in anul 250 d.Hr.

 

Statiunea Hersonissos

 

In regiunea Heraklion se afla o multime de statiuni turistice deosebite, insa in topul preferintelor turistilor este Hersonissos. Cea mai dezvoltata de pe insula si cu un aer cosmopolit datorita complexelor turistice numeroase, magazinelor si restaurantelor din zona, Hersonissos este situata in partea de nord si isi intampina turistii cu servicii peste asteptari.

 

Plaja de aici beneficiaza de un nisip fin, ape de un albastru cristalin si un strop de umbra adus de palmieri, iar viata de noapte este foarte activa, pentru ca in Hersonissos sunt foarte multe baruri si cluburi.

 

Cretaquarium Thalassocosmos

 

Cu siguranta, unul dintre cele mai induiosatoare obiective turistice din Heraklion este acest acvariu urias ce le permite vizitatorilor sa faca cunostinta cu viata acvatica a Mediteranei. De la caluti de mare, caracatite si meduze pana la rechini fiorosi, toate vietuitoarele marii pot fi admirate la Thalassocosmos, unul dintre cele mai mari acvarii din Europa, construit intr-o fosta baza militara americana, in Gournes.

 

Podgoria Lyrarakis

 

Schimbam putin registrul ca sa-ti spunem ca pe harta turistica a Cretei este inclusa si degustarea unor soiuri de vinuri locale, cu traditie si istorie. Lyrarakis produce licori de inalta calitate inca din 1966, accentul fiind pus pe soiurile locale rare. Pe langa degustarea bauturilor, frumoasa podgorie este inconjurata de un decor superb al muntilor, un loc pe care trebuie sa-l vizitezi in Heraklion, Creta.

 

Viziteaza Heraklion alaturi de Tez Tour

 

Fiecare colt al orasului Heraklion spune o poveste si se poate transforma intr-o atractie turistica impresionanta, mai ales pentru turistii care nu au descoperit inca acest loc minunat din insula Creta. 

Alege un pachet turistic oferit de Tez Tour, care include cazare cu masa, bilete de avion cu taxe de aeroport, transfer de grup cu autocar si asigurare multiprodus. Plecarile catre Creta se fac din Bucuresti, Iasi, Cluj si Timisoara, iar pentru mai multe detalii poti consulta https://www.tez-tour.ro.

Capitala celei mai mari insule din Grecia iti pune la dispozitie si unele dintre cele mai bune hoteluri din tara, printre care Aldemar Royal Mare Luxury Resort, Cactus Village sau Elysium BoutiqueHotel. Multe dintre unitatile de cazare sunt in apropierea principalelor obictive turistice din Heraklion, asa ca iti poti alege hotelul in functie de locurile pe care iti doresti sa le vizitezi.

 

Heraklion este un oras de poveste, iar atractiile turistice se intalnesc la tot pasul. Rezerva-ti o vacanta de vis in capitala insulei Creta si descopera unele dintre cele mai impresionante situri arheologice din lume, peisaje fascinante, plaje splendide, un univers culinar deosebit sau statiuni turistice moderne. Fara indoiala, Heraklion reprezinta bucuria de a calatori!

Amplasati steagul intr-un punct dorit pe harta
OK
For the convenience of users, providing personalized information, remembering personal preferences and site settings, our site uses cookies and other similar technologies. To use the site you must confirm your consent to use the specified technologies. Detalii
Accept