Atracții și obiective turistice în Antalya de neratat

Dacă îți dorești să petreci următoarea ta vacanță în Antalya, această oază de relaxare de pe teritoriul Turciei reprezintă locul ideal pentru întreaga ta familie.

Sporturi nautice, atracții turistice fascinante, excursii de o zi pe care nu le veți uita prea curând, cumpărături și o cultură gastronomică ce nu poate fi ratată – iată ce oferă următorul sejur în această destinație.

Așadar, rămâi alături de noi până la finalul acestui articol pentru a descoperi cele mai importante motive să mergi într-un sejur în Antalya în acest sezon, o regiune perfectă atât pentru vacanța alături de familie, cât și pentru un concediu cu gașca ta de prieteni.

Ce informații generale despre Antalya merită să afli?

Dacă dorești să mergi într-un sejur în Antalya, află că această destinație se află în topul preferințelor celor care aleg sejururi si vacante in Turcia.

Antalya este considerată de mulți ca fiind “capitala turistică a Turciei”, datorită gamei extinse de posibilități pentru petrecerea timpului liber, despre care vom povesti puțin mai târziu.

Aflată în sudul Turciei, pe litoralul Mării Mediterane, regiunea Antalya include orașul cu același nume (de altfel, capitala administrativă a regiunii), precum și o mulțime de stațiuni ce îi așteaptă și în acest an pe turiștii dornici de distracție: Belek, Side, Kemer, Lara și Incekum Alanya

Cei 657 kilometri de litoral ai regiunii îi așteaptă an de an pe turiști cu un mix perfect pentru distracție, în timpul vacanței de vară: plaje cu nisip fin, hoteluri de lux, sporturi acvatice variate și un nivel ridicat de ospitalitate, emblematic pentru locuitorii Turciei.

Care este cea mai bună perioadă pentru a vizita Antalya?

Zbor cu parapanta Antalya

Dacă planuiesti o vacanță în Antalya, una dintre cele mai vizitate regiuni de pe întreg cuprinsul Turciei, vremea ține cu tine pe tot parcursul anului. Clima mediteraneană specifică Antalyei este caracterizată de veri fierbinți și ierni calde, însoțite de ploi.

Dacă ești un pasionat al sporturilor de apă, iar cei dragi preferă plajă și serile relaxante la cafenelele turcești, fără a fi expuși în fața unor temperaturi extreme, greu de suportat de cei veniți dintr-o țară cu o climă temperat-continentală, iată un mic ghid al celor mai bune perioade din an, potrivite pentru vizita în Antalya:

Primăvara

Acest anotimp este preferatul unui număr mare de turiști, fiind ideal pentru o excursie în Antalya. Începând cu aprilie, se poate face plajă și baie în apele calde ale Mediteranei.

Vara

Fiind anotimpul preferat al tuturor celor care vin la mare în Antalya, vara de pe litoralul turcesc vine cu temperaturi ce depasesc uneori 30°C. Briza mării și atmosfera de vacanță transformă verile din Antalya într-o perioadă unică a anului.

Toamna

La fel ca primăvara, toamna în Antalya vine cu ploi mărunte și temperaturi ideale pentru plimbări și drumeții în regiunile ce înconjoară stațiunile. În această perioadă a anului, este ideal să planifici o excursie în care să te bucuri de liniște, fără aceeași agitație de vară.

Iarnă

Vrei să petreci Sărbătorile în această regiune a Turciei, alături de cei dragi? Iarna în Antalya este ideală pentru cei care merg în vacanță pe urmele relaxării. Numeroasele programe SPA, temperaturile placute și liniștea specifică finalului de an oferă mixul perfect.

Ce pot face turiștii în vacanța lor din Antalya?

Ce pot face turiștii în vacanța lor din Antalya

Iată care sunt atracțiile și obiectivele turistice din Antalya pe care nu trebuie să le ratezi:

1.    Atracții și obiective turistice în Antalya: Belek

Dacă ești interesat de ofertele noastre pentru Belek, este de stiut că această stațiune din Antalya atrage un procente semnificativ de turiști ce vizitează Turcia, an de an.

Belek este o stațiune renumită pentru serviciile hoteliere de lux, pe care le poți descoperi și tu în oferta noastră pentru acest an, dar și pentru suma extinsă de moduri în care toți cei dragi din familie se pot distra în apă, la plajă sau în împrejurimi.

Plajele din Belek însumează aproximativ 16 km de plaja cu nisip fin, marginite de apele cristaline ale Mediteranei. De aceea, stațiunea Belek (Antalya) reprezintă o destinație ideală pentru familiile printre care si cele și copii.

Întreaga zonă din care face parte și Belek este recunoscută la nivel mondial atat pentru spa-urile accebile pentru turisti romani, cat și pentru cei pasionați de golf. În 2012, finala Golf World Turkish Airlines a fost găzduită aici, urmată de finala Turkish Airlines Open din 2013.

 

Alte atracții și obiective turistice din zona Belek:

 • Elen Perge;
 • Amfiteatrul Aspendos

2.    Atracții și obiective turistice în Antalya: Kemer

La poalele munților Taurus se află Kemer, o stațiune dezvoltată într-un peisaj în care marea, pădurile și munții își dau întâlnire într-un adevărat recital de imagini și sunete.

Descoperă oferta noastră de hoteluri din Kemer, o stațiune cu locații hoteliere de top, ideale pentru o vacanță de vis alături de toți cei pe care dorești să iei cu tine în vacanță din Turcia.

Una dintre cele mai populare plaje din stațiunea Kemer (Antalya) este Moonlight Beach, situată chiar în apropierea Marinei. Pasionații de sporturi de apă (parasailing, jetski, scufundări) își vor găsi aici toate conditiile pentru activitatea de care au nevoie în vacanță.

Kemer Marina va așteaptă zi de zi cu locuri disponibile pe iahturile pregătite să vă poarte pe apa lină a Mediteranei, într-o excursie de o zi emblematică pentru un sejur în Antalya. Iar seara, portul se transformă în epicentrul distracției de pe litoralul sudic al Turciei, iar shoppingul reprezintă o activitate ideală pentru această zonă.

Alte atracții și obiective turistice din zona Kemer:

 • Orașul antic Phaselis, aflat la 16 kilometri de această stațiune.

3.    Atracții și obiective turistice în Antalya: Side

Satul pescăresc Side poate reprezenta o opțiune pentru vacanța de vară în Antalya, pe care alegi să o realizezi alături de noi. Vechea așezare romană a trecut prin numeroase transformări de-a lungul vremii, iar astăzi, Side este oază de liniște pe care o vrei în vacanță.

Side este un alt loc din Antalya în care muntele coboară lin spre plajele cu nisip fin de la mare, oferind o panoramă unică turiștilor care vor să aibă poze spectaculoase în vacanță.

De altfel, Side este recunoscută pentru plajele sale lungi, pe care vei gași o mulțime de locații dotate cu șezlonguri, umbrele, baruri și centre pentru practicarea sporturilor de apă, în care tu și cei dragi vă puteți relaxa într-o zi de distracție.

Alte atracții și obiective turistice din zona Side:

 • Termele;
 • Agora;
 • Palatul Episcopal;
 • Templul lui Apollo;
 • Spitalul Bizantin.

4.    Atracții și obiective turistice în Antalya: Antalya (orașul)

Vizitezi alături de noi și orașul Antalya, capitala acestei regiuni sinonime cu vacanțele de vară la cele mai înalte standarde turistice. Vezi oferta noastră pentru nou sezon estival și grăbește-te să rezervi cele mai bune condiții pentru tine și cei dragi!

Poți vizita aici zona istorică a orașului, aflată în apropierea portului, dar și “orașul nou”, împânzit la totul pasul de hoteluri luxoase, restaurante, cafenele și zone de shopping, din care poți cumpăra cele mai frumoase amintiri.

Alte atracții și obiective turistice din zona orașului Antalya: 

 • Poarta lui Hadrian, construită în anul 130 d.Hr, cu ocazia venirii împăratului roman în această zonă.

5.    Atracții și obiective turistice în Antalya: Incekum Alanya

Incekum Alanya este situată pe zona de dimensiuni reduse, împrejmuită de apele calde ale Mediteranei. Aflată la poalele munților Taurus, Incekum Alanya a reprezentat o așezare importantă pentru imperiile bizantin, roman și otoman.

De aceea, vei putea descoperi în Incekum Alanya construcții ce amintesc de supremația în zonă a acestor puteri, dintre care merită amintite edificiile ce datează din timpul domniei sultanului Seljuk Rum. Sub conducerea acestuia s-au ridicat cele mai importante clădiri ale stațiunii Incekum Alanya.

Plajele Damlatas și Kleopatra se află în partea vestică a peninsulei, iar în zona de est, vei putea descoperi fascinațiile turistice din portul și centrul stațiunii, dar și distracțiile de pe Keykubat Beach.

Alte atracții și obiective turistice din zona Incekum Alanya: 

 • Kizil Kule (Turnul Rosu);
 • Șantierul naval Tersane;
 • Castelul Alanya.

6. Atracții și obiective turistice în Antalya: Cetatea Termessos

Ești fascinat de istorie? În vacanța din Antalya ai parte de o listă variată de atracții și obiective turistice cu iz istoric, ce aduc aminte de civilizațiile care au populat de-a lungul timpului regiunea.

Una dintre acestea este și cetatea Termessos, construită în secolul IV pe un platou situat la 1000 de metri înălțime. Cetatea găzduiește un complex de construcții unui unei agora, un odeon, un teatru, terme și un mausoleu datând din epoca ocupării romane. Despre cetatea Termessos se spune că este printre puținele care au rezistat în fața lui Alexandru cel Mare.

7. Atracții și obiective turistice în Antalya: Cetatea Perge

Încă o recomandare de astăzi este Cetatea Perge, la fel de bogată în edificii ce datează în perioada antică, dar între care își găsește astăzi loc și o bazilică bizantină. Pune această locație pe listă, deoarece vizita la cetatea Perge reprezintă o adevărată întoarcere în timp.

8. Atracții și obiective turistice în Antalya: Cascada Kursunlu

Pentru iubitorii de natură, vacanța în Turcia din această vară poate însemna și o vizită la cascada Kursunlu, situată la 22 km distanță de Antalya. Parcul național în care această cascadă este localizată se întinde pe o suprafață de 394 ha, fiind acoperită cu păduri de pin, fag, salcie, măslin sălbatic.

Perioada din an ideală pentru vizitarea acestei oaze de verdeață din apropierea Antalyei este aprilie – mai. Se pot organiza aici plimbări pe potecile acoperite de umbra răcoroasă a copacilor, sau picnicuri în luminișuri, înconjurați de plante precum: trandafirul sălbatic, leandru, zmeură samd

9. Atracții și obiective turistice în Antalya: Cascada Duden

O altă cascadă impresionantă, pe care turiștii o pot vizita în timpul unui sejur în Antalya, este cascada Duden. Este, de altfel, una dintre cele mai vizitate obiective turistice de cei care mizează pe natură, atunci când își planifică ieșirile în regiunea Antalya.

Cascada este formată de râul Duden, unul dintre cele mai mari râuri din întreaga Anatolie. Priveliștea este ideală pentru a realiza cele mai frumoase fotografii de vacanță, turiștii având șansa de a poza cascada atât de pe mal, cât și din bărcile închiriate la fața locului.

10. Atracții și obiective turistice în Antalya: Canionul Saklikent

Canionul Saklikent este localizat în provincia Mugla, măsurând o lungime de 18 km și o adâncime de 300 m și fiind unul dintre cele mai impresionante canioane din întreaga lume.

Canionul Saklikent din Antalya poate fi vizitat în întregime doar în timpul verii, însă chiar și în timpul lunii mai, aproximativ 4 km din lungimea acestuia se pot vizita, după ce zăpada de pe munții Taurus se topește. În dialect local, canionul Saklikent este denumit “Orașul ascuns”.

Pleacă în Antalya alături de Tez Tour

Pleacă în Antalya alături de Tez Tour

Dacă vrei să vizitezi această destinație de vis de pe litoralul Mării Mediterane, noi îți oferim pachete atractive pentru tine și toți cei dragi.

Descoperă lista de hoteluri de top la care te poți caza în Kemer, Belek, Side, Incekum Alanya și orașul Antalya și alege cele mai potrivite soluții pentru următoare vacanță în Turcia pe care dorești să o organizezi.

Toate pachetele includ cazare cu masa, bilete de avion cu taxe de aeroport, transfer de grup cu autocar și asigurare multiprodus City (clauza Covid inclusă).

Vezi și ofertele Tez Tour din acest an pentru alte destinații de vis precum: Egipt, Grecia sau Emiratele Arabe Unite (EAU). Construiește pachetul de vacanță prin filtrele de setare pe care le poți găsi în pagina fiecărei destinații, pentru a ți se afișa cele mai relevante sugestii de sejur, pe baza preferințelor tale!

Rămâi alături de blogul nostru, deoarece și alte informații de vacanță, la fel de interesante ca cele pe care le-ai descoperit astăzi, te așteaptă în articole pregătite special pentru tine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *