Destinatii populare TEZ TOUR:
  • toate destinatiile
  • All inclusive
  • Exotice
  • Explorare
  • Familie
  • Iarna
  • Plaja
  • Ski
  • Summer
img

Atractii si obiective turistice de neratat in Antalya, Turcia

Daca iti doresti sa petreci urmatoarea ta vacanta in Antalya, aceasta oaza de relaxare de pe teritoriul Turciei reprezinta locul ideal pentru intreaga ta familie.

Sporturi nautice, atractii turistice fascinante, excursii de o zi pe care nu le veti uita prea curand, cumparaturi si o cultura gastronomica ce nu poate fi ratata – iata ce ofera urmatorul sejur in aceasta destinatie.

Asadar, ramai alaturi de noi pana la finalul acestui articol pentru a descoperi cele mai importante motive sa mergi intr-un sejur in Antalya in acest sezon, o regiune perfecta atat pentru vacanta alaturi de familie, cat si pentru un concediu cu gasca ta de prieteni.

Ce informatii generale despre Antalya trebuie sa afli?

Daca doresti sa mergi intr-un sejur in Antalya, afla ca aceasta destinatie se afla in topul preferintelor celor care aleg sejururi si vacante in Turcia.

Antalya este considerata de multi ca fiind “capitala turistica a Turciei”, datorita gamei extinse de posibilitati pentru petrecerea timpului liber, despre care vom povesti putin mai tarziu. Aflata in sudul Turciei, pe litoralul Marii Mediterane, regiunea Antalya include orasul cu acelasi nume (de altfel, capitala administrativa a regiunii), precum si o multime de statiuni ce ii asteapta si in acest an pe turistii dornici de distractie: Belek, Side, Kemer, Lara si Incekum Alanya.

Cei 657 kilometri de litoral ai regiunii ii asteapta an de an pe turisti cu un mix perfect pentru distractie, in timpul vacantei de vara: plaje cu nisip fin, hoteluri de lux, sporturi acvatice variate si un nivel ridicat de ospitalitate, emblematic pentru locuitorii Turciei.

Care este cea mai buna perioada pentru a vizita Antalya?

persoana cu parapanta in antalya

Daca planuiesti o vacanta in Antalya, una dintre cele mai vizitate regiuni de pe intreg cuprinsul Turciei, vremea tine cu tine pe tot parcursul anului. Clima mediteraneana specifica Antalyei este caracterizata de veri fierbinti si ierni calde, insotite de ploi.

Daca esti un pasionat al sporturilor de apa, iar cei dragi prefera plaja si serile relaxante la cafenelele turcesti, fara a fi expusi in fata unor temperaturi extreme, greu de suportat de cei veniti dintr-o tara cu o clima temperat-continentala, iata un mic ghid al celor mai bune perioade din an, potrivite pentru vizita in Antalya:

Primavara

Acest anotimp este preferatul unui numar mare de turisti, fiind ideal pentru o excursie in Antalya. Incepand cu aprilie, se poate face plaja si baie in apele calde ale Mediteranei.

Vara

Fiind anotimpul preferat al tuturor celor care vin la mare in Antalya, vara de pe litoralul turcesc vine cu temperaturi ce depasesc uneori 30°C. Briza marii si atmosfera de vacanta transforma verile din Antalya intr-o perioada unica a anului.

Toamna

La fel ca primavara, toamna in Antalya vine cu ploi marunte si temperaturi ideale pentru plimbari si drumetii in regiunile ce inconjoara statiunile. In aceasta perioada a anului, este ideal sa planifici o excursie in care sa te bucuri de liniste, fara aceeasi agitatie de vara.

Iarna

Vrei sa petreci Sarbatorile in aceasta regiune a Turciei, alaturi de cei dragi? Iarna in Antalya este ideala pentru cei care merg in vacanta pe urmele relaxarii. Numeroasele programe SPA, temperaturile placute si linistea specifica finalului de an ofera mixul perfect.

Ce pot face turistii in vacanta lor din Antalya?

casuta pe apa in antalya

Iata care sunt atractiile si obiectivele turistice din Antalya pe care nu trebuie sa le ratezi:

1.    Atractii si obiective turistice in Antalya: Belek

Daca esti interesat de ofertele noastre pentru Belek, este de stiut ca aceasta statiune din Antalya atrage un procente semnificativ de turisti ce viziteaza Turcia, an de an. Belek este o statiune renumita pentru serviciile hoteliere de lux, pe care le poti descoperi si tu in oferta noastra pentru acest an, dar si pentru suma extinsa de moduri in care toti cei dragi din familie se pot distra in apa, la plaja sau in imprejurimi.

Plajele din Belek insumeaza aproximativ 16 km de plaja cu nisip fin, marginite de apele cristaline ale Mediteranei. De aceea, statiunea Belek (Antalya) reprezinta o destinatie ideala pentru familiile printre care si cele si copii.

Intreaga zona din care face parte si Belek este recunoscuta la nivel mondial atat pentru spa-urile accebile pentru turisti romani, cat si pentru cei pasionati de golf. In 2012, finala Golf World Turkish Airlines a fost gazduita aici, urmata de finala Turkish Airlines Open din 2013.

Alte atractii si obiective turistice din zona Belek:

  • Elen Perge;
  • Amfiteatrul Aspendos

2.    Atractii si obiective turistice in Antalya: Kemer

La poalele muntilor Taurus se afla Kemer, o statiune dezvoltata intr-un peisaj in care marea, padurile si muntii isi dau intalnire intr-un adevarat recital de imagini si sunete.

Descopera oferta noastra de hoteluri din Kemer, o statiune cu locatii hoteliere de top, ideale pentru o vacanta de vis alaturi de toti cei pe care doresti sa iei cu tine in vacanta din Turcia.

Una dintre cele mai populare plaje din statiunea Kemer (Antalya) este Moonlight Beach, situata chiar in apropierea Marinei. Pasionatii de sporturi de apa (parasailing, jetski, scufundari) isi vor gasi aici toate conditiile pentru activitatea de care au nevoie in vacanta.

Kemer Marina va asteapta zi de zi cu locuri disponibile pe iahturile pregatite sa va poarte pe apa lina a Mediteranei, intr-o excursie de o zi emblematica pentru un sejur in Antalya. Iar seara, portul se transforma in epicentrul distractiei de pe litoralul sudic al Turciei, iar shoppingul reprezinta o activitate ideala pentru aceasta zona.

Alte atractii si obiective turistice din zona Kemer:

  • Orasul antic Phaselis, aflat la 16 kilometri de aceasta statiune.

3.    Atractii si obiective turistice in Antalya: Side

Satul pescaresc Side poate reprezenta o optiune pentru vacanta de vara in Antalya, pe care alegi sa o realizezi alaturi de noi. Vechea asezare romana a trecut prin numeroase transformari de-a lungul vremii, iar astazi, Side este oaza de liniste pe care o vrei in vacanta.

Side este un alt loc din Antalya in care muntele coboara lin spre plajele cu nisip fin de la mare, oferind o panorama unica turistilor care vor sa aiba poze spectaculoase in vacanta. De altfel, Side este recunoscuta pentru plajele sale lungi, pe care vei gasi o multime de locatii dotate cu sezlonguri, umbrele, baruri si centre pentru practicarea sporturilor de apa, in care tu si cei dragi va puteti relaxa intr-o zi de distractie.

Alte atractii si obiective turistice din zona Side:

  • Termele;
  • Agora;
  • Palatul Episcopal;
  • Templul lui Apollo;
  • Spitalul Bizantin.

4.    Atractii si obiective turistice in Antalya: Antalya (orasul)

Vizitezi alaturi de noi si orasul Antalya, capitala acestei regiuni sinonime cu vacantele de vara la cele mai inalte standarde turistice. Vezi oferta noastra pentru nou sezon estival si grabeste-te sa rezervi cele mai bune conditii pentru tine si cei dragi!

Poti vizita aici zona istorica a orasului, aflata in apropierea portului, dar si “orasul nou”, impanzit la totul pasul de hoteluri luxoase, restaurante, cafenele si zone de shopping, din care poti cumpara cele mai frumoase amintiri.

Alte atractii si obiective turistice din zona orasului Antalya: 

  • Poarta lui Hadrian, construita in anul 130 d.Hr, cu ocazia venirii imparatului roman in aceasta zona.

5.    Atractii si obiective turistice in Antalya: Incekum Alanya

Incekum Alanya este situata pe zona de dimensiuni reduse, imprejmuita de apele calde ale Mediteranei. Aflata la poalele muntilor Taurus, Incekum Alanya a reprezentat o asezare importanta pentru imperiile bizantin, roman si otoman.

De aceea, vei putea descoperi in Incekum Alanya constructii ce amintesc de suprematia in zona a acestor puteri, dintre care merita amintite edificiile ce dateaza din timpul domniei sultanului Seljuk Rum. Sub conducerea acestuia s-au ridicat cele mai importante cladiri ale statiunii Incekum Alanya.

Plajele Damlatas si Kleopatra se afla in partea vestica a peninsulei, iar in zona de est, vei putea descoperi fascinatiile turistice din portul si centrul statiunii, dar si distractiile de pe Keykubat Beach.

Alte atractii si obiective turistice din zona Incekum Alanya: 

  • Kizil Kule (Turnul Rosu);
  • Santierul naval Tersane;
  • Castelul Alanya.

6. Atractii si obiective turistice in Antalya: Cetatea Termessos

Esti fascinat de istorie? In vacanta din Antalya ai parte de o lista variata de atractii si obiective turistice cu iz istoric, ce aduc aminte de civilizatiile care au populat de-a lungul timpului regiunea.

Una dintre acestea este si cetatea Termessos, construita in secolul IV pe un platou situat la 1000 de metri inaltime. Cetatea gazduieste un complex de constructii unui unei agora, un odeon, un teatru, terme si un mausoleu datand din epoca ocuparii romane. Despre cetatea Termessos se spune ca este printre putinele care au rezistat in fata lui Alexandru cel Mare.

7. Atractii si obiective turistice in Antalya: Cetatea Perge

Inca o recomandare de astazi este Cetatea Perge, la fel de bogata in edificii ce dateaza in perioada antica, dar intre care isi gaseste astazi loc si o bazilica bizantina. Pune aceasta locatie pe lista, deoarece vizita la cetatea Perge reprezinta o adevarata intoarcere in timp.

8. Atractii si obiective turistice in Antalya: Cascada Kursunlu

Pentru iubitorii de natura, vacanta in Turcia din aceasta vara poate insemna si o vizita la cascada Kursunlu, situata la 22 km distanta de Antalya. Parcul national in care aceasta cascada este localizata se intinde pe o suprafata de 394 ha, fiind acoperita cu paduri de pin, fag, salcie, maslin salbatic.

Perioada din an ideala pentru vizitarea acestei oaze de verdeata din apropierea Antalyei este aprilie – mai. Se pot organiza aici plimbari pe potecile acoperite de umbra racoroasa a copacilor, sau picnicuri in luminisuri, inconjurati de plante precum: trandafirul salbatic, leandru, zmeura samd

9. Atractii si obiective turistice in Antalya: Cascada Duden

O alta cascada impresionanta, pe care turistii o pot vizita in timpul unui sejur in Antalya, este cascada Duden. Este, de altfel, una dintre cele mai vizitate obiective turistice de cei care mizeaza pe natura, atunci cand isi planifica iesirile in regiunea Antalya.

Cascada este formata de raul Duden, unul dintre cele mai mari rauri din intreaga Anatolie. Privelistea este ideala pentru a realiza cele mai frumoase fotografii de vacanta, turistii avand sansa de a poza cascada atat de pe mal, cat si din barcile inchiriate la fata locului.

10. Atractii si obiective turistice in Antalya: Canionul Saklikent

Canionul Saklikent este localizat in provincia Mugla, masurand o lungime de 18 km si o adancime de 300 m si fiind unul dintre cele mai impresionante canioane din intreaga lume.

Canionul Saklikent din Antalya poate fi vizitat in intregime doar in timpul verii, insa chiar si in timpul lunii mai, aproximativ 4 km din lungimea acestuia se pot vizita, dupa ce zapada de pe muntii Taurus se topeste. In dialect local, canionul Saklikent este denumit “Orasul ascuns”.

Pleaca in Antalya alaturi de Tez Tour

obiectiv turistic in antalya

Daca vrei sa vizitezi aceasta destinatie de vis de pe litoralul Marii Mediterane, noi iti oferim pachete atractive pentru tine si toti cei dragi.

Descopera lista de hoteluri de top la care te poti caza in Kemer, Belek, Side, Incekum Alanya si orasul Antalya si alege cele mai potrivite solutii pentru urmatoare vacanta in Turcia pe care doresti sa o organizezi.

Toate pachetele includ cazare cu masa, bilete de avion cu taxe de aeroport, transfer de grup cu autocar si asigurare multiprodus City (clauza Covid inclusa).

Vezi si ofertele Tez Tour din acest an pentru alte destinatii de vis precum: Egipt, Grecia sau Emiratele Arabe Unite (EAU). Construieste pachetul de vacanta prin filtrele de setare pe care le poti gasi in pagina fiecarei destinatii, pentru a ti se afisa cele mai relevante sugestii de sejur, pe baza preferintelor tale!

Ramai alaturi de blogul nostru, deoarece si alte informatii de vacanta, la fel de interesante ca cele pe care le-ai descoperit astazi, te asteapta in articole pregatite special pentru tine!

Amplasati steagul intr-un punct dorit pe harta
OK
For the convenience of users, providing personalized information, remembering personal preferences and site settings, our site uses cookies and other similar technologies. To use the site you must confirm your consent to use the specified technologies. Detalii
Accept