Cele mai frumoase plaje și stațiuni din Antalya pe care trebuie să le vizitezi

Considerată perla turismului internațional turcesc, Antalya reprezintă destinația perfectă pentru o vacanță de neuitat. Situată la poalele munților Taurus și scăldată în valurile spumoase ale Mării Mediterane, această zonă deosebită se bucură de 300 de zile însorite pe an. Cu o istorie bogată și o mulțime de peisaje mirifice, Antalya este una dintre cele mai căutate și dezvoltate regiuni din Turcia. Și pe bună dreptate, pentru că le oferă turiștilor stațiuni renumite și întinderi de nisip extrem de diferite. Dacă plănuiești să-ți petreci concediul de vară pe Riviera turcească, descoperă mai departe, care sunt cele mai impresionante plaje și stațiuni din Antalya, ca să-ți poți alege un loc superb pentru un adevărat răsfăț oriental.

Care sunt cele mai frumoase stațiuni din Antalya

Antalya este o destinație perfectă pentru toți cei care își doresc o vacanță de vis, fără să plătească o avere. Aflată pe coasta mediteraneană a Turciei, aceasta se bucură de o faimă mondială extraordinară. Milioane de turiști din toate colțurile lumii vin să descopere în fiecare an peisajele extraordinare create de apele cristaline ale mării și munții înalți, dar și alte locuri de o frumusețe naturală aparte, păstrate cu mare grijă. Fie că ești iubitor de aventură și sporturi extreme, fie că vrei să explorezi obiectivele istorice și cultura locului sau pur și simplu, îți dorești să vizitezi locuri care promit scenarii fabuloase, Antalya nu te dezamăgește. Are stațiuni pentru orice tip de turiști. Fiecare loc are farmecul și caracteristicile sale. Ca să-ți fie mai ușor să te decizi, atunci când vrei să alegi un sejur în Antalya, îți oferim câteva detalii despre cele mai frumoase zone, cu resorturi All Inclusive, unde te poți relaxa sau potoli setea de adrenalină.

Belek

La 30 de kilometri de centrul orașului Antalya se află Belek, poate cea mai cunoscută stațiune turistică din Turcia. Renumită pentru resorturile mari și luxoase, terenurile de golf și peisajele extraordinare, aceasta se bucură de o infrastructură modernă și foarte bine dezvoltată. Belek este căutată, în mod special de către turiștii înstăriți și pretențioși, de aceea, în fiecare an, apar aici noi hoteluri de calitate superioară dotate cu elegante centre SPA și alte facilități demne de 5 stele luxury. Partea de vest a stațiunii este dominată de resorturi exclusiviste, în timp ce în partea de est domnește liniștea oferită de plajele izolate și răcoarea pădurilor de pini.

Stațiunea Belek are o viață de noapte activă, în sezonul estival fiind organizate petreceri tematice sau diferite spectacole pentru turiști. Oferă de asemenea, foarte multe activități și celor pasionați de snorkeling, schi nautic, surf, rafting sailing ori alpinism sau vânătoare. Terenurile de golf reprezintă principala atracție a stațiunii, însă și numeroasele plaje de nisip sau Parcul Național Koprulu Kanyon cu păduri de eucalipt și pin atrag anual foarte mulți turiști.

Kemer

Preferată, în mod special, de către cei care vor și munte și mare în același loc, stațiunea Kemer își răsfață vizitatorii cu peisaje naturale extraordinare. Este o locație perfectă pentru relaxare, aflată de-a lungul coastei Mediterane, la 20 de kilometri depărtare de Antalya. Kemer are în componența sa nouă ministațiuni, dispuse pe o distanță de 52 de kilometri, în această zonă regăsindu-se unele dintre cele mai frumoase stațiuni și plaje din Antalya.

Kemer

Spre deosebire de alte zone din Antalya, Kemer iese în evidență prin unicitatea cadrului natural. Simfonia unor culori spectaculoase rezultă din albastrul strălucitor al mării, tonurile frumoase de verde ale pinilor și albul imaculat al caselor tradiționale. Stațiunea este una dintre cele mai populare de pe Riviera turcească, fiind ideală pentru turiștii care adoră să petreacă un sejur liniștit într-un mediu pitoresc. Plajele din Kemer sunt în mare parte acoperite cu pietricele, dar foarte curate și decorate cu distincția Blue Flag. În apropierea portului și a parcului antropologic Yoruk se găsesc și plaje de nisip.

Alanya

Apreciată datorită plajelor sale lungi cu nisip imaculat, portului spectaculos și numeroaselor obiective pe care le găzduiește, Alanya este cea mai sudică stațiune din Antalya. Deși, accesibilă celor care nu au pretenții mari pentru un sejur luxos, regiunea este mai puțin căutată de către turiști față de alte zone pentru că se află la 125 de kilometri distanță de aeroport.

Alanya

Alanya are un farmec special, mai ales că adăpostește și un complex de fortărețe, ruinele Castelului Alanya plus casele tradiționale, acoperite cu țiglă roșie. Stațiunea se întinde cu eleganță de-a lungul a două golfuri destul de largi, cu un port frumos și farmec sălbatic aparte, care se păstrează și în afara sezonului estival.

Side

O zonă cu plaje retrase, destul de late și o intrare lină în apa mării. Așa poate fi descrisă pe scurt Side, o stațiune aflată pe o mică peninsulă, la aproape 75 de kilometri distanță de Antalya. Aceasta se bucură de întinderi de nisip premiate cu Steagul Albastru și oferă turiștilor un mix armonios de priveliști naturale si istorie.

Side

Side este un oraș unic în Turcia, un real muzeu în aer liber care expune foarte bine mărturiile istoriei antice. Peninsula este plină de vestigii arheologice importante, printre cele mai renumite fiind marele amfiteatru din perioada elenistică sau templele romane ale lui Apollo și Artemis.

Lara-Kundu

Cea mai apropiată localitate de Antalya este Lara, situată la doar 20-30 de minute de aeroportul internațional. Stațiunea este supranumită și Vegasul turcesc datorită hotelurilor de înaltă calitate cu tematică și replici ale obiectivelor turistice populare de pe Glob precum Palatul Veneția, Plaja Titanic, Palatul Topkapi ori Palatul Kremlin. Lara deține una dintre cele mai întinse plaje de nisip brun-auriu din Turcia, iar apa este albastră și limpede, înconjurată de păduri de eucalipt și palmieri.

Lara-Kundu

Stațiunea este perfectă pentru familiile care au copii fiindcă este aproape de aeroport și dispune de o mulțime de locuri de joacă pentru cei mici. În imediată apropiere se află și grupul de cascade Duden, formate pe râul cu același nume, care oferă o panoramă spectaculoasă.

Tekirova

Atunci când iei în considerare cele mai frumoase plaje și stațiuni din Antalya trebuie să-ți îndrepți atenția și către Tekirova, un oraș liniștit ce se întinde pe 3,7 kilometri de coastă. Localitatea se află la 60 de kilometri de Antalya și 16 kilometri de Kemer.

Tekirova

Tekirova este un oraș foarte vechi, unde se regăsesc foarte multe ruine, dar și o vegetație bogată în viță-de-vie sălbatică, arbuști de dafin și păduri de pin. Un obiectiv turistic impresionant în această zonă este parcul natural ecologic, singurul de acest fel din lume, care se întinde pe o suprafață de 40.000 de metri pătrați și adăpostește numeroase specii de plante și reptile aflate pe cale de dispariție.

Bogazkent

În districtul Serik, provincia Antalya, la aproximativ 15 kilometri de stațiunea Belek, se află Bogazkent. Destinația este excelentă pentru iubitorii de natură și sporturi nautice, dar și pentru gurmanzii care apreciază preparatele gastronomice deosebite.

Bogazkent

În zonă se găsesc o mulțime de restaurante care oferă preparate din bucătăria tradițională, în mod special, pește la grătar. Plaja din Bogazkent este de nisip, iar infrastructura se concentrează în jurul hotelurilor de 5 stele. Totodată, în această stațiune din Antalya se găsesc și peste 200 de specii de țestoase și păsări, dar și renumita cascadă Kursunlu.

Care sunt cele mai bune plaje din Antalya

Plajele de pe Riviera turcească sunt extrem de primitoare și satisfac toate gusturile turiștilor. De pildă, în stațiunea Kemer, la poalele munților Taurus, se găsesc plaje sălbatice formate din pietricele, perfecte pentru cei care vor să evite căldura excesivă. Pe de altă parte, în regiunile Lara și Belek sunt plaje cu nisip fin, extrem de accesibile și ospitaliere. Antalya își mărește anual numărul de plaje sigure și curate. Peste 200 de plaje și 5 porturi de agrement sunt decorate cu Steagul Albastru, provincia turcească având un record mondial pentru cel mai mare număr de plaje certificate cu Blue Flag. Iată câteva dintre cele mai spectaculoase plaje din Antalya:

Plaja Cleopatra

Este plaja vedetă a stațiunii Alanya, datorită celui mai fin nisip din zona Antalyei și a minunatelor ape turcoaz care scaldă cei 2,5 kilometri. O legendă locală spune că regina Cleopatra, atrasă de frumusețea locului, s-a oprit în această zonă pentru a se scălda în apele golfului.

Plaja Damlataș

La vest de plaja Cleopatra se află un alt loc deosebit. Plaja Damlataș are un nisip fin și apă cristalină, iar în imediata sa apropiere turiștii pot explora enigmatica peșteră care poartă același nume.

Plaja Keykubat

Extrem de căutată pentru vegetația bogată și parcurile naturale, plaja Keykubat se întinde pe o distanță de 3 kilometri. În această zonă se pot practica sporturi nautice, însă, și cei care preferă să se relaxeze pot savura o băutură rece la terasa de pe plajă.

Plaja Mermerli

Chiar în centrul istoric al Antalyei, lângă portul Kaleici, se află idilica plajă Mermerli. Situată în spatele unei stânci, plaja este doar o fâșie de nisip izolată, folosită cândva doar pentru femei, însă are un farmec aparte. Locul este preferat acum de toți locuitorii orașului, dar și de către turiști, în special datorită apelor limpezi și a priveliștii minunate asupra stâncilor de pe coasta din față.

Lara Beach

Premiată cu Steagul Albastru, această plajă este foarte cunoscută și devine destul de aglomerată în plin sezon estival. Lara Beach are zone cu nisip și pietriș și le oferă turiștilor tot ceea ce au nevoie pentru o vacanță relaxantă.

Plaja Konyaalti

Se întinde pe o lungime de aproape 7 kilometri și este plaja care are cele mai multe pietricele de pe coasta Antalyei. Konyaalti înseamnă de fapt 5 plaje succesive, toate decorate cu Steagul Albastru pentru calitatea și frumusețea lor.

Plaja Konyaalti

Apa din această zonă este deosebit de limpede, iar priveliștea uimitoare asupra munților, stâncilor și mării cucerește iremediabil orice turist. Plaja Konyaalti oferă facilități excelente, șezlonguri și umbreluțe, baruri, restaurante, magazine cu suvenire, dar și posibilitatea de a practica diferite sporturi nautice sau terestre.

Plaja Örnekköy

Situată în regiunea Lara, această plajă cu pietricele reprezintă alegerea potrivită pentru turiștii care vor să se bucure de liniște și relaxare printre localnici, departe de agitația călătorilor. Golful este absolut fermecător, iar prețurile din zonă accesibile tuturor.

Plaja Phaselis

Acoperită cu nisip auriu și pietricele, plaja Phaselis din stațiunea Kemer nu este foarte aglomerată pentru că și-a păstrat farmecul natural și nu a suferit prea multe amenajări. Atracția principală din zonă o reprezintă orașul cu trei porturi Phaselis, foarte bine conservat și încărcat de istorie.

Plaja Kumköy

Populară în special, printre windsurferi, iubitorii de parasailing, schi nautic sau excursii cu barca, plaja Kumköy din stațiunea Side este cu adevărat excepțională. În zonă se pot practica numeroase activități, însă întinderea de nisip fin este un loc potrivit și pentru relaxare.

Plaja Moonlight

Cu ape limpezi și nisip fin, aceasta este una dintre cele mai populare plaje din stațiunea Kemer. Are o lungime de 40 de metri și o lățime de 20 de metri și în ciuda dimensiunii sale, deține toate facilitățile de care au nevoie turiștii pentru a se relaxa pe litoralul turcesc.

Plaja Adrasan

De pe lista celor mai frumoase plaje și stațiuni din Antalya nu avea cum să lipsească această întindere deosebită din apropierea orașului Kumluca, la aproape 50 de kilometri vest de Kemer. Plaja Adrasan are 2 kilometri lungime, este acoperită cu nisip auriu, dar, în unele porțiuni, și cu pietriș și înconjurată de munți acoperiți cu păduri de pin. Coasta Adrasan este considerată cea mai liniștită zonă a întregii regiuni.

Cea mai bună perioadă pentru a vizita Antalya

Clima deosebită din Antalya se datorează, în mod special, munților Taurus, care înconjoară zona. În general, verile sunt fierbinți și uscate, iar iernile calde și ploioase.

Cea mai bună perioadă pentru a vizita Antalya

Din acest motiv, te poți bucura de un sejur în Antalya pe tot parcursul anului. Vezi, mai departe, care sunt cele mai bune perioade pentru a merge la mare în Antalya, Turcia:

  • Ianuarie, februarie și martie – vremea este caldă, iar temperaturile pot ajunge până la pragul mediu de 17 grade Celsius;
  • Aprilie – în această lună, dimineața se poate schia, iar după-amiaza se face baie în mare. Vremea este frumoasă, iar temperaturile ajung la 21 de grade Celsius;
  • Mai și iunie – sunt considerate lunile ideale pentru o vacanță în Antalya;
  • Iulie și august – temperaturile pot atinge la prânz o medie de 35 de grade Celsius, umiditatea este ridicată, însă riscul de ploi foarte scăzut, așa că vremea e numai bună pentru excursii;
  • Septembrie și octombrie – putem spune că în această perioadă clima este perfectă pentru a vizita plajele din Antalya. Temperatura medie se situează în jurul a 20 de grade Celsius;
  • Noiembrie și decembrie – în ultima lună de toamnă, vremea este frumoasă și chiar poate fi potrivită pentru plajă, însă în decembrie temperaturile coboară până la 15 grade Celsius.

Vizitează plajele și stațiunile din Antalya alături de Tez Tour

Ca să te bucuri de o vacanță de vis în Antalya, bijuteria Mării Mediterane, Tez Tour îți oferă pachete care includ cazare cu masă, bilete de avion cu taxe de aeroport incluse, transfer de grup cu autocarul și asigurare multiprodus City.  Aceasta integrează partea medicală și storno, cu clauză Covid pentru ambele tipuri. Cu Tez Tour, ai posibilitatea de a beneficia de cele mai bune condiții de călătorie, adaptate solicitărilor specifice în contextul COVID-19. Pentru mai multe detalii, accesează https://www.tez-tour.ro.

Dacă visezi la plaje idilice, stațiuni fermecătoare, ape turcoaz și sesiuni nesfârșite de bronz, rezervă-ți un răsfăț oriental cu un buget pe măsura calității serviciilor oferite! Antalya este în topul preferințelor turiștilor pentru că, pe lângă experiențele deosebite, oferă și regimul All Inclusive, bifat de aproape toți operatorii hotelieri. Așadar, alege stațiunea care ți se potrivește pentru o vacanță ca-n povești!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *