Destinatii populare TEZ TOUR:
  • toate destinatiile
  • All inclusive
  • Exotice
  • Explorare
  • Familie
  • Iarna
  • Plaja
  • Ski
  • Summer
img

Cele mai frumoase plaje si statiuni din Antalya pe care trebuie sa le vizitezi

Considerata perla turismului international turcesc, Antalya reprezinta destinatia perfecta pentru o vacanta de neuitat. Situata la poalele muntilor Taurus si scaldata in valurile spumoase ale Marii Mediterane, aceasta zona deosebita se bucura de 300 de zile insorite pe an. Cu o istorie bogata si o multime de peisaje mirifice, Antalya este una dintre cele mai cautate si dezvoltate regiuni din Turcia. Si pe buna dreptate, pentru ca le ofera turistilor statiuni renumite si intinderi de nisip extrem de diferite. Daca planuiesti sa-ti petreci concediul de vara pe Riviera turceasca, descopera mai departe, care sunt cele mai impresionante plaje si statiuni din Antalya, ca sa-ti poti alege un loc superb pentru un adevarat rasfat oriental.

Care sunt cele mai frumoase statiuni din Antalya

Antalya este o destinatie perfecta pentru toti cei care isi doresc o vacanta de vis, fara sa plateasca o avere. Aflata pe coasta mediteraneana a Turciei, aceasta se bucura de o faima mondiala extraordinara. Milioane de turisti din toate colturile lumii vin sa descopere in fiecare an peisajele extraordinare create de apele cristaline ale marii si muntii inalti, dar si alte locuri de o frumusete naturala aparte, pastrate cu mare grija. Fie ca esti iubitor de aventura si sporturi extreme, fie ca vrei sa explorezi obiectivele istorice si cultura locului sau pur si simplu, iti doresti sa vizitezi locuri care promit scenarii fabuloase, Antalya nu te dezamageste. Are statiuni pentru orice tip de turisti. Fiecare loc are farmecul si caracteristicile sale. Ca sa-ti fie mai usor sa te decizi, atunci cand vrei sa alegi un sejur in Antalya, iti oferim cateva detalii despre cele mai frumoase zone, cu resorturi All Inclusive, unde te poti relaxa sau potoli setea de adrenalina.

Belek

La 30 de kilometri de centrul orasului Antalya se afla Belek, poate cea mai cunoscuta statiune turistica din Turcia. Renumita pentru resorturile mari si luxoase, terenurile de golf si peisajele extraordinare, aceasta se bucura de o infrastructura moderna si foarte bine dezvoltata. Belek este cautata, in mod special de catre turistii instariti si pretentiosi, de aceea, in fiecare an, apar aici noi hoteluri de calitate superioara dotate cu elegante centre SPA si alte facilitati demne de 5 stele luxury. Partea de vest a statiunii este dominata de resorturi exclusiviste, in timp ce in partea de est domneste linistea oferita de plajele izolate si racoarea padurilor de pini.

Statiunea Belek, Turcia

Statiunea Belek are o viata de noapte activa, in sezonul estival fiind organizate petreceri tematice sau diferite spectacole pentru turisti. Ofera de asemenea, foarte multe activitati si celor pasionati de snorkeling, schi nautic, surf, rafting sailing ori alpinism sau vanatoare. Terenurile de golf reprezinta principala atractie a statiunii, insa si numeroasele plaje de nisip sau Parcul National Koprulu Kanyon cu paduri de eucalipt si pin atrag anual foarte multi turisti.

Kemer

Preferata, in mod special, de catre cei care vor si munte si mare in acelasi loc, statiunea Kemer isi rasfata vizitatorii cu peisaje naturale extraordinare. Este o locatie perfecta pentru relaxare, aflata de-a lungul coastei Mediterane, la 20 de kilometri departare de Antalya. Kemer are in componenta sa noua ministatiuni, dispuse pe o distanta de 52 de kilometri, in aceasta zona regasindu-se unele dintre cele mai frumoase statiuni si plaje din Antalya.

Statiunea Kemer, Turcia

Spre deosebire de alte zone din Antalya, Kemer iese in evidenta prin unicitatea cadrului natural. Simfonia unor culori spectaculoase rezulta din albastrul stralucitor al marii, tonurile frumoase de verde ale pinilor si albul imaculat al caselor traditionale. Statiunea este una dintre cele mai populare de pe Riviera turceasca, fiind ideala pentru turistii care adora sa petreaca un sejur linistit intr-un mediu pitoresc. Plajele din Kemer sunt in mare parte acoperite cu pietricele, dar foarte curate si decorate cu distinctia Blue Flag. In apropierea portului si a parcului antropologic Yoruk se gasesc si plaje de nisip.

Alanya

Apreciata datorita plajelor sale lungi cu nisip imaculat, portului spectaculos si numeroaselor obiective pe care le gazduieste, Alanya este cea mai sudica statiune din Antalya. Desi, accesibila celor care nu au pretentii mari pentru un sejur luxos, regiunea este mai putin cautata de catre turisti fata de alte zone pentru ca se afla la 125 de kilometri distanta de aeroport.

Statiunea Alanya, Turcia

Alanya are un farmec special, mai ales ca adaposteste si un complex de fortarete, ruinele Castelului Alanya plus casele traditionale, acoperite cu tigla rosie. Statiunea se intinde cu eleganta de-a lungul a doua golfuri destul de largi, cu un port frumos si farmec salbatic aparte, care se pastreaza si in afara sezonului estival.

Side

O zona cu plaje retrase, destul de late si o intrare lina in apa marii. Asa poate fi descrisa pe scurt Side, o statiune aflata pe o mica peninsula, la aproape 75 de kilometri distanta de Antalya. Aceasta se bucura de intinderi de nisip premiate cu Steagul Albastru si ofera turistilor un mix armonios de privelisti naturale si istorie.

Orasul Side, Turcia

Side este un oras unic in Turcia, un real muzeu in aer liber care expune foarte bine marturiile istoriei antice. Peninsula este plina de vestigii arheologice importante, printre cele mai renumite fiind marele amfiteatru din perioada elenistica sau templele romane ale lui Apollo si Artemis.

Lara-Kundu

Cea mai apropiata localitate de Antalya este Lara, situata la doar 20-30 de minute de aeroportul international. Statiunea este supranumita si Vegasul turcesc datorita hotelurilor de inalta calitate cu tematica si replici ale obiectivelor turistice populare de pe Glob precum Palatul Venetia, Plaja Titanic, Palatul Topkapi ori Palatul Kremlin. Lara detine una dintre cele mai intinse plaje de nisip brun-auriu din Turcia, iar apa este albastra si limpede, inconjurata de paduri de eucalipt si palmieri.

Lara-Kundu

Statiunea este perfecta pentru familiile care au copii fiindca este aproape de aeroport si dispune de o multime de locuri de joaca pentru cei mici. In imediata apropiere se afla si grupul de cascade Duden, formate pe raul cu acelasi nume, care ofera o panorama spectaculoasa.

Tekirova

Atunci cand iei in considerare cele mai frumoase plaje si statiuni din Antalya trebuie sa-ti indrepti atentia si catre Tekirova, un oras linistit ce se intinde pe 3,7 kilometri de coasta. Localitatea se afla la 60 de kilometri de Antalya si 16 kilometri de Kemer.

Tekirova, Turcia

Tekirova este un oras foarte vechi, unde se regasesc foarte multe ruine, dar si o vegetatie bogata in vita-de-vie salbatica, arbusti de dafin si paduri de pin. Un obiectiv turistic impresionant in aceasta zona este parcul natural ecologic, singurul de acest fel din lume, care se intinde pe o suprafata de 40.000 de metri patrati si adaposteste numeroase specii de plante si reptile aflate pe cale de disparitie.

Bogazkent

In districtul Serik, provincia Antalya, la aproximativ 15 kilometri de statiunea Belek, se afla Bogazkent. Destinatia este excelenta pentru iubitorii de natura si sporturi nautice, dar si pentru gurmanzii care apreciaza preparatele gastronomice deosebite.

Bogazkent, Turcia

In zona se gasesc o multime de restaurante care ofera preparate din bucataria traditionala, in mod special, peste la gratar. Plaja din Bogazkent este de nisip, iar infrastructura se concentreaza in jurul hotelurilor de 5 stele. Totodata, in aceasta statiune din Antalya se gasesc si peste 200 de specii de testoase si pasari, dar si renumita cascada Kursunlu.

Care sunt cele mai bune plaje din Antalya

Plajele de pe Riviera turceasca sunt extrem de primitoare si satisfac toate gusturile turistilor. De pilda, in statiunea Kemer, la poalele muntilor Taurus, se gasesc plaje salbatice formate din pietricele, perfecte pentru cei care vor sa evite caldura excesiva. Pe de alta parte, in regiunile Lara si Belek sunt plaje cu nisip fin, extrem de accesibile si ospitaliere. Antalya isi mareste anual numarul de plaje sigure si curate. Peste 200 de plaje si 5 porturi de agrement sunt decorate cu Steagul Albastru, provincia turceasca avand un record mondial pentru cel mai mare numar de plaje certificate cu Blue Flag. Iata cateva dintre cele mai spectaculoase plaje din Antalya:

Plaja Cleopatra

Este plaja vedeta a statiunii Alanya, datorita celui mai fin nisip din zona Antalyei si a minunatelor ape turcoaz care scalda cei 2,5 kilometri. O legenda locala spune ca regina Cleopatra, atrasa de frumusetea locului, s-a oprit in aceasta zona pentru a se scalda in apele golfului.

Plaja Damlatas

La vest de plaja Cleopatra se afla un alt loc deosebit. Plaja Damlatas are un nisip fin si apa cristalina, iar in imediata sa apropiere turistii pot explora enigmatica pestera care poarta acelasi nume.

Plaja Keykubat

Extrem de cautata pentru vegetatia bogata si parcurile naturale, plaja Keykubat se intinde pe o distanta de 3 kilometri. In aceasta zona se pot practica sporturi nautice, insa, si cei care prefera sa se relaxeze pot savura o bautura rece la terasa de pe plaja.

Plaja Mermerli

Chiar in centrul istoric al Antalyei, langa portul Kaleici, se afla idilica plaja Mermerli. Situata in spatele unei stanci, plaja este doar o fasie de nisip izolata, folosita candva doar pentru femei, insa are un farmec aparte. Locul este preferat acum de toti locuitorii orasului, dar si de catre turisti, in special datorita apelor limpezi si a privelistii minunate asupra stancilor de pe coasta din fata.

Lara Beach

Premiata cu Steagul Albastru, aceasta plaja este foarte cunoscuta si devine destul de aglomerata in plin sezon estival. Lara Beach are zone cu nisip si pietris si le ofera turistilor tot ceea ce au nevoie pentru o vacanta relaxanta.

Plaja Konyaalti

Se intinde pe o lungime de aproape 7 kilometri si este plaja care are cele mai multe pietricele de pe coasta Antalyei. Konyaalti inseamna de fapt 5 plaje succesive, toate decorate cu Steagul Albastru pentru calitatea si frumusetea lor.

Plaja Konyaalti

Apa din aceasta zona este deosebit de limpede, iar privelistea uimitoare asupra muntilor, stancilor si marii cucereste iremediabil orice turist. Plaja Konyaalti ofera facilitati excelente, sezlonguri si umbrelute, baruri, restaurante, magazine cu suvenire, dar si posibilitatea de a practica diferite sporturi nautice sau terestre.

Plaja Örnekköy

Situata in regiunea Lara, aceasta plaja cu pietricele reprezinta alegerea potrivita pentru turistii care vor sa se bucure de liniste si relaxare printre localnici, departe de agitatia calatorilor. Golful este absolut fermecator, iar preturile din zona accesibile tuturor.

Plaja Phaselis

Acoperita cu nisip auriu si pietricele, plaja Phaselis din statiunea Kemer nu este foarte aglomerata pentru ca si-a pastrat farmecul natural si nu a suferit prea multe amenajari. Atractia principala din zona o reprezinta orasul cu trei porturi Phaselis, foarte bine conservat si incarcat de istorie.

Plaja Kumköy

Populara in special, printre windsurferi, iubitorii de parasailing, schi nautic sau excursii cu barca, plaja Kumköy din statiunea Side este cu adevarat exceptionala. In zona se pot practica numeroase activitati, insa intinderea de nisip fin este un loc potrivit si pentru relaxare.

Plaja Moonlight

Cu ape limpezi si nisip fin, aceasta este una dintre cele mai populare plaje din statiunea Kemer. Are o lungime de 40 de metri si o latime de 20 de metri si in ciuda dimensiunii sale, detine toate facilitatile de care au nevoie turistii pentru a se relaxa pe litoralul turcesc.

Plaja Adrasan

De pe lista celor mai frumoase plaje si statiuni din Antalya nu avea cum sa lipseasca aceasta intindere deosebita din apropierea orasului Kumluca, la aproape 50 de kilometri vest de Kemer. Plaja Adrasan are 2 kilometri lungime, este acoperita cu nisip auriu, dar, in unele portiuni, si cu pietris si inconjurata de munti acoperiti cu paduri de pin. Coasta Adrasan este considerata cea mai linistita zona a intregii regiuni.

Cea mai buna perioada pentru a vizita Antalya

Clima deosebita din Antalya se datoreaza, in mod special, muntilor Taurus, care inconjoara zona. In general, verile sunt fierbinti si uscate, iar iernile calde si ploioase.

Peisaj din Antalya

Din acest motiv, te poti bucura de un sejur in Antalya pe tot parcursul anului. Vezi, mai departe, care sunt cele mai bune perioade pentru a merge la mare in Antalya, Turcia:

  • Ianuarie, februarie si martie – vremea este calda, iar temperaturile pot ajunge pana la pragul mediu de 17 grade Celsius;

  • Aprilie – in aceasta luna, dimineata se poate schia, iar dupa-amiaza se face baie in mare. Vremea este frumoasa, iar temperaturile ajung la 21 de grade Celsius;

  • Mai si iunie – sunt considerate lunile ideale pentru o vacanta in Antalya;

  • Iulie si august – temperaturile pot atinge la pranz o medie de 35 de grade Celsius, umiditatea este ridicata, insa riscul de ploi foarte scazut, asa ca vremea e numai buna pentru excursii;

  • Septembrie si octombrie – putem spune ca in aceasta perioada clima este perfecta pentru a vizita plajele din Antalya. Temperatura medie se situeaza in jurul a 20 de grade Celsius;

  • Noiembrie si decembrie – in ultima luna de toamna, vremea este frumoasa si chiar poate fi potrivita pentru plaja, insa in decembrie temperaturile coboara pana la 15 grade Celsius.

Viziteaza plajele si statiunile din Antalya alaturi de Tez Tour

Ca sa te bucuri de o vacanta de vis in Antalya, bijuteria Marii Mediterane, Tez Tour iti ofera pachete care includ cazare cu masa, bilete de avion cu taxe de aeroport incluse, transfer de grup cu autocarul si asigurare multiprodus City.  Aceasta integreaza partea medicala si storno, cu clauza Covid pentru ambele tipuri. Cu Tez Tour, ai posibilitatea de a beneficia de cele mai bune conditii de calatorie. Pentru mai multe detalii, acceseaza site-ul TEZ TOUR.

Daca visezi la plaje idilice, statiuni fermecatoare, ape turcoaz si sesiuni nesfarsite de bronz, rezerva-ti un rasfat oriental cu un buget pe masura calitatii serviciilor oferite! Antalya este in topul preferintelor turistilor pentru ca, pe langa experientele deosebite, ofera si regimul All Inclusive, bifat de aproape toti operatorii hotelieri. Asadar, alege statiunea care ti se potriveste pentru o vacanta ca-n povesti!

Amplasati steagul intr-un punct dorit pe harta
OK
For the convenience of users, providing personalized information, remembering personal preferences and site settings, our site uses cookies and other similar technologies. To use the site you must confirm your consent to use the specified technologies. Detalii
Accept