Ghid de călătorie în Egipt: tot ce trebuie să știi în Țara Faraonilor

Supranumit Perla Africii, Egiptul este în topul destinațiilor de călătorie preferate de către turiștii fascinați de istoria, cultura și religia locului, dar totodată, atrași de frumusețea peisajelor oferite de marea turcoaz și minunatul deșert. O țară a contrastelor, pe care Herodot o considera un „Dar al Nilului”, Egiptul impresionează prin mulțimea de construcții antice spectaculoase și obiective turistice încărcate de semnificații istorice. Dacă îți dorești să cunoști misterele uneia dintre cele mai vechi civilizații ale lumii, descoperă cel mai bun ghid de călătorie în Egipt și află detalii esențiale despre Țara Faraonilor.

Informații esențiale despre Egipt

O călătorie în Egipt îi permite oricărui turist să îmbine armonios aventura și relaxarea, această destinație fiind perfectă atât pentru persoanele care vor liniște și odihnă cât și pentru iubitorii de vacanță activă. Acest stat arab, situat în nordul Africii și Orientul Mijlociu, ne-a lăsat drept moștenire capodopere arhitecturale, monumente și comori fabuloase. Iată câteva aspecte despre Egipt de care trebuie să ții cont, atunci când vrei să-ți planifici o vacanță în această parte a lumii:

Vremea în Egipt

Pe litoralul Mării Mediterane și în Delta Nilului, clima este subtropicală, iar la sud de capitala Cairo, tropical-deșertică (precipitații aproape inexistente și temperaturi mari). Egiptul este una dintre cele mai calde țări din întreaga lume și un loc inedit, unde sezonul turistic durează tot anul. Vremea în Egipt este destul de bună în majoritatea timpului însă, gradul de umiditate crescută din timpul verii poate crea probleme de confort. Iarna egipteană durează din noiembrie până în februarie, dar este plăcută, cu temperaturi medii de 20-23 de grade Celsius. Vara în schimb, vremea în Egipt este însorită și uscată, cu temperaturi de depășesc 35 de grade Celsius. Cum cele mai multe atracții turistice sunt în zona deșertică, este important să ai grijă la deshidratare, arsuri solare sau epuizarea cauzată de căldură.

Poți să alegi un sejur în Egipt în orice lună a anului dar, ia în considerare că în medie, cele mai calde perioade se înregistrează în iulie, august și septembrie. Dacă vrei să îmbini activități, să te bucuri de plajă, să mergi în deșert și să vizitezi obiective turistice, orientează-te către lunile de primăvară sau toamnă, când vremea în Egipt este prielnică pentru toate acestea.

Religia în Egipt

În Egipt, religia este extrem de importantă. Fiind vorba despre o țară musulmană, cu peste 85% din populație de religie islamică, se recomandă respectarea credinței și adoptarea unui comportament rezervat în public. Chiar dacă este un stat islamic mai liberal, Egiptul a devenit în ultimii ani ceva mai conservator, iar multe femei poartă hijab. Femeile care optează pentru un circuit în Egipt nu sunt obligate să îl poarte, însă, este esențial să se îmbrace decent, în special, atunci când vizitează moscheile. A doua confesiune religioasă este cea copt creștină.

Ramadanul reprezintă luna sfântă pentru musulmani

Ramadanul reprezintă luna sfântă pentru musulmani. În această perioadă se ține post strict de la răsărit până la apus, iar unele locuri turistice pot fi închise, lucru care influențează și programul circuitelor și excursiilor în Egipt.

Reguli pe care trebuie să le respecte turiștii

Pentru intrarea în țară, cetățenii români au nevoie de pașaport valabil minim 6 luni de la întoarcere și viză, care se obține direct de la autoritățile de frontieră din aeroportul Hurghada. Orice ghid de călătorie în Egipt îți va preciza că limba oficială este arabă dar, în marile orașe și stațiuni, se vorbesc și limbile engleza, franceza sau germana.

În ceea ce privește regulile de conduită, este esențială o vestimentație adecvată, care să acopere pieptul, umerii sau picioarele deasupra genunchilor. Ținutele lejere sunt privite cu ochi buni de către egipteni doar dacă nu ieși din stațiunile de la malul mării. Alte lucruri de știut:

  • Nu uita că, la vizitarea lăcașelor de cult, încălțările se lasă la intrare, iar femeile trebuie să aibă capul acoperit.
  • Nu este acceptată afecțiunea în public, nici măcar ținerea de mână așa că, trebuie adoptată o atitudine conservatoare.
  • Evită să bei alcool pe stradă, folosește mâna dreaptă pentru a mânca ori ca să dai bani sau daruri.
  • Nu oferi flori fiindcă în Egipt acestea se aduc doar la nuntă, înmormântare și oamenilor bolnavi! Optează mai degrabă, pentru dulciuri.
  • La restaurant, lasă un bacșiș de 10-12% din preț dar, ia în considerare micile atenții și în alte situații.

Cele mai importante obiective turistice din Egipt

Orice ghid de călătorie în Egipt îți va îndrepta atenția către cele mai frumoase atracții turistice din zonă. Întrucât, vorbim despre una dintre cele mai vechi și interesante civilizații mondiale, vei fi fascinat să descoperi în Egipt obiective turistice unice în lumea întreagă. Iată ce nu trebuie să ratezi:

Piramidele

Aceste minuni ale lumii antice pun Egiptul pe harta celor mai spectaculoase destinații. Nici o călătorie în Țara Faraonilor nu este completă fără o vizită la piramide. Ultimele supraviețuitoare ale celor 7 minuni din Lumea Antică, piramidele din Giza reprezintă un reper important pentru Terra.

Piramidele

Distanța Hurghada–piramide este de 457 de kilometri dar, dacă mergi în această stațiune din Egipt, trebuie să îți planifici și o excursie la piramidele care marchează mormintele a trei faraoni: Keops, Kefren și Mikerinos. Sfinxul din Egipt, stăpânul deșertului, se află și el în apropierea piramidelor pe care le păzește de mii de ani.

Orașul Cairo

Capitala Egiptului este cel mai mare oraș din lumea arabă și din Africa. Datorită stilului său arhitectural deosebit și a numeroaselor moschei de aici, Cairo este cunoscut și sub numele de “Orașul celor 1.000 de minarete”. Distanța Hurghada-Cairo poate fi parcursă în aproximativ 5 ore.

Situat pe rutele a trei continente Africa, Asia și Europa – Cairo este împărțit în două părți de fluviul Nil și anume Rosetta și Damietta dar, adăpostește o sumedenie de locuri turistice uimitoare.

Valea Regilor

De pe lista ghidului de călătorie în Egipt a unui explorator nu trebuie să lipsească locul unde se găsesc mormintele a peste 60 de faraoni și regi egipteni. Valea Regilor din Egipt scoate în evidență picturi murale care datează de peste 4.500 de ani. Unele dintre morminte sunt vizitabile așa că, nu pierde această experiență. Detaliile arhitecturale și culorile, pur și simplu, te vor fermeca.

Templul Karnak din Luxor

În Luxor, oraș de pe malul Nilului, vei găsi o mulțime de atracții turistice, dar și cel mai mare templu din lumea  antică. Karnak îi este dedicat lui Amun-Ra, are 134 de coloane masive care ajung până la 21 de metri și poate fi considerat un adevărat labirint.

Muzeul egiptean

În inima orașului Cairo se află cel mai mare și popular muzeu din Egipt. Acesta dispune de o colecție de peste 100.000 de artefacte uimitoare care include bijuterii, sarcofage, mumii, obiecte din ceramică și elemente de la mormântul lui Tutankhamon, precum faimoasa lui mască funerară, realizată din aur.

Abu Simbel

Trebuie să știți despre Egipt că are și un obiectiv turistic mai aparte. Abu Simbel. Este marele templu al lui Ramses al II-lea, renumit pentru proporțiile sale megalitice și împodobit la exterior cu o galerie imensă de statui. În interior, complexul arheologic are o serie de picturi murale inedite.

Aswan

Așezat pe malul estic al Nilului, Aswan este capitala administrativă a provinciei cu același nume și cel mai liniștit oraș al Egiptului. De aici poți pleca în croaziere în Egipt, poți merge cu vaporul de-a lungul râului sau te poți bucura de o atmosferă ceva mai simplă și mai răcoroasă.

Cartierul islamic din Cairo

O călătorie în Egipt te va ajuta să descoperi că în Cairo sunt mai multe cartiere distincte, fiecare cu propria personalitate. Cartierul Islamic nu trebuie trecut cu vederea. Aleile sale sunt înguste, pline de moschei, școli islamice și monumente extrem de vechi. Cele mai populare atracții ale Cartierului Islamic sunt Bazarul Khan el Khalili și Cetatea Salah El-Din.

Oaza Siwa

Un refugiu înconjurat de plantații extraordinare de palmieri, dar și de numeroase izvoare de apă dulce, Oaza Siwa este cel mai pitoresc loc al Deșertului de vest. Ofertele pentru Egipt s-ar putea să nu includă vizitele la această zonă pentru că este foarte îndepărtată și cu un traseu dificil de parcurs dar, merită să depui tot efortul pentru a descoperi această oază urbană.

Alexandria

Cu o istorie pe care nu o au multe alte orașe din lumea întreagă, Alexandria păstrează numeroase rămășițe ale trecutului său glorios. Loc de naștere al reginei Cleopatra, Alexandria este cel mai european oraș din Egipt. Turiștii se pot bucura aici de o plimbare pe interminabila faleză, printre cafenele și mărfuri din bazar.

Cele mai bune stațiuni pentru un sejur la plajă în Egipt

Țărmuit de Marea Mediterană la nord și de Marea Roșie la est, Egiptul a fost binecuvântat cu numeroase plaje splendide cu nisip alb sau auriu, ape cristaline și temperaturi numai bune pentru un sejur pe litoral.

Cele mai bune stațiuni pentru un sejur la plajă în Egipt

În ultimii ani, țara s-a dezvoltat extrem de mult, astfel că pe ghidul de călătorie în Egipt putem menționa unele dintre cele mai apreciate și populare stațiuni turistice:

Hurghada

Cea mai căutată destinație de la Marea Roșie este Hurghada, Egipt. Fostul sat pescăresc s-a transformat într-o zonă comercială în plină expansiune și o locație vibrantă. O vacanță în Hurghada te va ajuta să descoperi reperul turistic de prim rang al Egiptului și să te bucuri de vremea mereu caldă, sporturile nautice, obiceiurile locale, viața de noapte intensă sau excursiile de tip safari ce includ și vizitarea unor așezări de beduini.

El Gouna

La puțin peste 20 de kilometri distanță de Hurghada se află El Gouna, o stațiune care oferă un stil de viață de neegalat. Orașul este construit pe 10 kilometri de plajă și se răspândește de-a lungul a mai multe insule și lagune. Un sejur în El Gouna, considerat Veneția Mării Roșii, le aduce turiștilor servicii excelente, o infrastructură minunată plus temperaturi ideale pentru vizite, pe tot parcursul anului.

Sharm El Sheikh

În Peninsula Sinai, pe malul Mării Roșii, se află această minunată stațiune renumită pentru varietatea de corali și diversitatea subacvatică. Sharm El Sheikh este un adevărat paradis, cu numeroase restaurante, cafenele, baruri, resorturi luxoase și magazine, descoperit, relativ recent, de către iubitorii de scufundări.

Sahl Hasheesh

La doar 15 kilometri de aeroportul internațional Hurghada din Egipt se află Sahl Hasheesh, o stațiune formată din hoteluri luxoase. Amplasată într-un golf cu ape turcoaz și plaje cu nisip fin, Sahl Hasheesh este considerată cea mai luxoasă stațiune din Orientul Mijlociu.

Makadi Bay

Dacă alegi să te bucuri de o excursie în Makadi Bay, vei avea ocazia să descoperi o stațiune faimoasă pentru plaja frumoasă, recifele de corali bine păstrate și hotelurile elegante, cu servicii de calitate. Makadi Bay se află la 35 de kilometri distanță de Hurghada.

Soma Bay

Una dintre cele mai frumoase stațiuni cu plaje de nisip de la Marea Roșie este Soma Bay. Aceasta oferă turiștilor vederi panoramice ale munților din deșert, unul dintre cele mai spectaculoase terenuri de golf cu 18 găuri și un SPA renumit în întreaga lume, Les Thermes Marins des Cascades.

Marsa Alam

Deși, se află în plină dezvoltare, stațiunea Marsa Alam a devenit noua destinație de top pentru amatorii de scuba diving în Marea Roșie. Se află la 263 de kilometri de Hurghada, dispune de un aeroport internațional și multe hoteluri noi cu servicii de înaltă calitate.

Cum alegi hotelul potrivit pentru o vacanță în Egipt

În Egipt, există atât de multe resorturi, hoteluri de 5 stele, vile idilice și case de vacanță încât este aproape imposibil să nu găsești o cazare pe placul tău. Mai mult, sunt disponibile hoteluri pentru orice buzunar și chiar adaptate preferințelor turiștilor.

Hoteluri pentru cupluri

Dacă îți dorești să te bucuri de o escapadă romantică alături de partener, la fel ca în alte orașe ale lumii și în Egipt există hoteluri dedicate adulților unde aceștia pot beneficia de toată relaxarea pe care și-o doresc.

Hoteluri pentru cupluri

În Țara Faraonilor, cuplurile apreciază în mod deosebit hotelul Jaz Makadi Saraya Resort, un complex aflat la doar 400 de metri de plajă. Unitatea de cazare este situată în stațiunea Makadi Bay însă, există hoteluri deosebite pentru cupluri în toate stațiunile turistice din Egipt.

Hoteluri recomandate pentru familiile care au copii

Hurghada este una dintre cele mai faimoase stațiuni din Egipt, extrem de potrivită pentru familiile care au copii. Considerată un clasic al vacanțelor All Inclusive, această locație de la țărmul Mării Roșii dispune de numeroase unități de cazare dedicate celor care aleg să meargă în vacanță alături de juniori. Albatros White Beach Resort este una dintre locațiile ideale pentru familii, un complex de 5 stele situat la doar 3 kilometri de aeroportul Hurghada.

Hoteluri recomandate pentru familiile care au copii

În centrul orașului vechi, pe malul mării, tot în Hurghada, cuplurile care au copii se pot bucura și de Beach Color Smart Line Resort, un hotel inedit de 4 stele. Însă, locuri extraordinare pentru familii se găsesc și în alte stațiuni, așa cum este Renaissance By Marriott Golden View Beach în Sharm El Sheikh sau Hilton Marsa Alam Nubian Resort din stațiunea Marsa Alam.

Hoteluri potrivite pentru seniori

Hoteluri potrivite pentru seniori

De regulă, mulți seniori își doresc să se bucure de un sejur liniștit în Egipt, fără prea mare agitație în jurul lor. În acest sens, sunt potrivite pentru ei hotelurile special dedicate, însă și unități de cazare situate aproape de aeroport, așa cum este Hilton Sharm Sharks Bay, aflat la doar 5 kilometri distanță de aeroportul Hurghada. Hotelul are două clădiri principale și un complex cu 2-3 nivele.

Mergi în Egipt alături de Tez Tour

Tez Tour îți oferă pachete turistice extrem de avantajoase pentru o călătorie în Egipt. Acestea includ cazare, bilete de avion cu taxe de aeroport incluse, transfer de grup cu autocarul și asigurare multiprodus City. Acesta are integrată partea medicală și storno. Dacă ești fascinat de civilizațiile antice și piramide dar, în același timp, vrei să te bucuri de mare, plajă și soare, descoperă mai multe oferte de vacanță în Egipt pe https://www.tez-tour.ro/.

 

Indiferent dacă ai spirit de explorator sau pur și simplu îți dorești un sejur de vis pe o plajă însorită, Egiptul este o destinație care merită bifată. Consultă ghidul de călătorie în Egipt și stabilește-ți un itinerariu de câteva zile în Țara Faraonilor, astfel încât, să te poți bucura de tot ce are de oferit această minunată parte a lumii arabe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *