Destinatii populare TEZ TOUR:
  • toate destinatiile
  • All inclusive
  • Exotice
  • Explorare
  • Familie
  • Iarna
  • Plaja
  • Ski
  • Summer
img

Cele mai frumoase plaje din Rhodos pe care sa le vezi

Rhodos este una dintre cele mai frumoase si indragite insule din Grecia, are foarte multe plaje spectaculoase, ideale pentru orice turist! Rhodos ofera numeroase facilitati, resorturi, obiective turistice si delicii culinare locale si internationale, alaturi de nisipuri fine, plaje intinse, activitati nautice, mitologii si legende, viata de noapte si sejururi de vis!

Deoarece Rhodos are foarte multe plaje incredibile, cu siguranta vei dori sa vizitezi cat mai multe dintre acestea! Astfel, ti-am pregatit un ghid cu cele mai populare plaje pentru tine, familia, jumatatea si prietenii tai pentru ca fiecare zi de vacanta sa fie o noua aventura!

Despre insula Rhodos

Insula Rhodos este cea mai mare dintre Insulele Dodecaneze, din zona Marii Egee. Datorita pozitiei usor accesibile, fie de pe litoralul turcesc sau din Grecia continentala, insula a devenit un puternic centru regional. Vei descoperi numeroase obiective turistice pline de istorie si legende.

Insula Rhodos a gazduit intre anii 1300 si 1520 Cavalerii Sfantului Ioan de la Ierusalim, urmand apoi sa fie ocupata de mai multe culturi, printre care turci si italieni. Dupa finalul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, insula devine parte a Greciei, fiind astfel o atractie turistica pentru foarte multe persoane. Rhodos este cunoscuta si drept „Insula Soarelui”.

Capitala insulei, care poarta acelasi nume, este un oras care face trecerea de la trecut, la prezent si viitor, avand atat complexe moderne, dar si alei si sate pitoresti, traditionale. Printre cele mai frumoase locuri din Rhodos, pe care ar trebui sa le vada toti turistii, se numara:

  • Valea Fluturilor – o zona naturala incredibila ce gazduieste anual mii de specii de fluturi,

  • Palatul Marelui Maestru al Cavalerilor – aici vei descoperi zidurile inalte si drumurile din antichitate, alaturi de un edificiu extraordinar si o gradina mereu tanara si verde,

  • Acropola din Rhodos – fiind un sit istoric al unei asezari antice,

  • Sapte Izvoare – un lac cu cascade, padure, aer fresh si privelisti naturale,

  • Acvariul Rhodos – ideal pentru un tur cu familia, partenerul de viata sau prietenii,

  • Parcul Rodini – un parc cu vegetatie bogata, linistit si placut pentru o plimbare de seara.

Cum ajungi pe insula Rhodos

Barci pe apa, Insula Rhodos

Rhodos este o insula la care poti ajunge foarte usor, indiferent de transportul pe care doresti sa-l iei. Rezerva-ti din timp biletele de avion sau pentru autocar si, in cazul in care alegi sa vii in Rhodos cu masina personala, asigura-te ca ai dat o fuga la un service auto inainte. Cu alte cuvinte, pe insula poti ajunge cu:

Avionul

Pentru zborurile directe vei ajunge in 2 ore in Rhodos. Zborurile cu escala vor dura mai mult, intre 4 si 8 ore. Pretul unui drum difera in functie de compania avionului si de perioada din an, insa in medie un bilet pentru traseul direct va costa aproximativ 300 – 400 euro, pe cand cel pentru zborul cu escala va fi mai ieftin.

Masina personala

Drumul cu masina personala poate fi obositor, asa ca recomandam sa mergi la drum alaturi de inca un sofer sa incerci sa te odihnesti si sa faci pauze ori de cate ori simti nevoia. Drumul in sine are aproximativ 1500 km si vei trece prin 3 tari: Bulgaria, Turcia si Grecia, imediat cum vei iesi din Romania. Costul unui drum este ceva mai ieftin decat la avion, in jur de 150 – 250 de euro, iar durata calatoriei va fi de aproximativ 22-23 de ore.

Autocarul

Autocarul, asemeni drumului cu masina personala, va face multe opriri si pauze atat pentru ca soferul sa se poata odihni, dar si pentru nevoile calatorilor (stretching, restaurant, toaleta). Drumul va dura putin mai mult spre deosebire de mijlocul anterior, mai exact intre 24 – 26 de ore. Cu autocarul, daca vrei sa iei parte la o excursie organizata, poti rezerva un sejur de 7-9 zile ca sa vizitezi Turcia, Grecia, dar si Insula Rhodos.

Cand este recomandat sa calatoresti in Rhodos pentru plaja?

Rhodos este o destinatie pe care o poti vizita tot anul, fiind inzestrata cu perioade insorite pentru cel putin 300 de zile. Clima este mediteraneana, avand ierni blande si placute pentru vacante pe o insula exotica, dar si veri cu temperaturi ridicate. Indiferent de perioada din an, vei avea cu siguranta numeroase peisaje si obiective turistice pe care le vei putea vizita!

Ca sa te bucuri pe deplin de frumusetea plajelor pe care le ofera Rhodos, trebuie sa nimeresti perioadele potrivite. Astfel, sezonul estival incepe din mai, cand temperaturile ajung pe la 22-23 de grade Celsius, pana la inceputul lui octombrie, cand acestea scad la acelasi interval. Apogeul sezonului este intalnit in lunile iulie, august si septembrie, insa tine minte ca tot acum Rhodos va fi mai aglomerat din perspectiva turistica.

Top plaje din Rhodos

Rhodos este o insula ce nu duce lipsa de plaje, acestea fiind printre cele mai indragite obiective de catre turistii din toate colturile lumii! Fie ca vrei sa mergi intr-un sejur de vis alaturi de familie, sa practici sporturi nautice sau sa petreci timp alaturi de jumatatea ta, ai ales cu siguranta destinatia ideala! Descopera cele mai frumoase plaje pentru o vacanta de neuitat!

Cele mai bune plaje pentru familii cu copii

Plaja Agathi

  • Despre plaja. Plaja Agathi ofera un peisaj rupt din Rai! Este extraordinara pentru un sejur de familie datorita pozitionarii acesteia, intr-un golf linistit, dar si datorita tuturor facilitatilor oferite: de la sezlong, la localuri pe apa, dusuri si peisaje aparte.

  • Cum ajungi? Plaja Agathi poate fi intalnita in apropierea castelului medieval din Faraklos si Haraki Beach. Este foarte aproape de capitala Insulei Rhodos, la 38 km spre sud-est.

Plaja Agathi, Grecia

Plaja Kalithea

  • Despre plaja. O oaza pentru familiile cu copii, Plaja Kalithea pune la dispozitie un loc de joaca pentru cei mici, dar si sporturi nautice pentru adultii aventurosi. In apropierea plajei vei gasi un sat plin de terase cu specific local si magazine de suveniruri!

  • Cum ajungi? Plaja Kalinthea este situata in sudul orasului Rhodos. Vei ajunge rapid cu masina personala aici, fiind la doar 8 km distanta de capitala.

Plaja Kalithea, Grecia

Plaja Pefkos

  • Despre plaja. Plaja Pefkos este ideala pentru concediile de familie deoarece iti pune la dispozitie numeroase terase, baruri, taverne si magazine. Cu atat mai mult, plaja intinsa are nisipurile fine, iar apa este calma, curata si calda chiar pana la jumatatea lui septembrie.

  • Cum ajungi? Satul pitoresc si plaja Pefkos sunt situate in apropiere de plaja Agios Fokas si de satul Atsitsa.

Plaja Pefkos, Grecia

Cele mai bune plaje pentru amatorii de sporturi nautice

Plaja Faliraki

  • Despre plaja. Plaja Faliraki este destinatie incredibila pentru grupurile de prieteni care vor sa incerce aventuri noi si sa se bucure de clipele aparte. Vei gasi numeroase randuri de sezlonguri cu umbrelute. Totodata, aici este locul ideal pentru cei care prefera sporturile maritime, precum surful sau schiul nautic, dar si jocuri de tenis si volei pe plaja.

  • Cum ajungi? Plaja Faliraki este pozitionata intr-o zona ce favorizeaza sporturile acvatice, mai exact la 16 km spre sud de orasul Rhodos.

Plaja Faliraki, Grecia

Plaja Afandou

  • Despre plaja. Datorita pozitionarii, pe Plaja Afandou vin in special iubitoroo de surfing, ski jet si alte jocuri si activitati nautice. Este o plaja intinsa, putand cuprinde foarte multi turisti, si fiecare dintre acestia sa se bucure de intimitate si spatiu. Plaja Afandou gazduieste, de asemenea, terenul de gold din Rhodos.

  • Cum ajungi? Este situata la aproximativ 20 de km spre sud de orasul Rhodos, aici vei intalni atat plaja, dar si satul Afandou.

Plaja Afandou, Grecia

Plaja Ixia

  • Despre plaja. Plaja Ixia din Rhodos este o comoara pentru toti amatorii de sporturi maritime, zona fiind ideala pentru surferi datorita vanturilor vestice, dar si a pietrisului. Este o plaja mai putin recomandata pentru familiile cu copii.

  • Cum ajungi? Ixia este situata in partea de nord-vest a capitalei insulei, la aproximativ 4 km de mers cu masina.

Plaja Ixia, Grecia

Cele mai bune plaje pentru indragostiti

Plaja Anthony Quinn Bay

  • Despre plaja. Plaja Anthony Quinn Bay poarta numele actorului american care a jucat in filmul The Cannons of the Isle of Navarone, acesta fiind uimit de frumusetea golfului. Anthony Quinn Bay este una dintre cele mai frumoase plaje din intreaga Grecie. Este o destinatie ideala pentru un sejur romantic, in doi, datorita nisipului fin, al stancilor inalte si a plajei ferite de restul lumii!

  • Cum ajungi? Anthony Quinn Bay este o plaja situata in statiunea Faliraki, din Rhodos.

Anthony Quinn Bay, Grecia

Plaja Ladiko

  • Despre plaja. Plaja Ladiko ofera indragostitilor un peisaj aparte de la rasaritul soarelui pana la apusul acestuia. Este situat intr-un golf pitoresc, cu nisip fin, roci si taverne traditionale. Cuplurile se vor bucura de privelistea unor barci micute ce navigheaza langa tarm.

  • Cum ajungi? La Plaja Ladiko ajungi rapid din satul Faliraki, fiind la doar 2 km distanta. Plaja se afla la 20 km distanta de orasul Rhodos.

Plaja Ladiko, Grecia

Plaja Kato Petres

  • Despre plaja. Un alt cadru ideal pentru tinerii indragostiti, Kato Petres este o plaja ascunsa de ochii lumii, fiind inconjurata de peisaje naturale, de nisipuri fine si de flori imbietoare. De aici vei putea vedea in zare tarmul Turciei.

  • Cum ajungi? Plaja Kato Petres este situata in apropierea ruinelor Rhodusului antic, fiind o zona accesibila cu masina personala.

Plaja Kato Petres, Grecia

Sejururi de plaja in insula Rhodos

In functie de nevoile fiecarui turist, exista numeroase oferte pentru sejururi reusite pe teritoriul elen! Astfel, pregateste-ti bagajul pentru o vacanta memorabila, alaturi de prietenii sau familia ta!

Sejur pentru familii cu copii

Un resort ideal pentru o vacanta pe placul tuturor trebuie sa indeplineasca dorintele tuturor! Pentru familiile cu copii, spatiul de cazare ar trebui sa puna la dispozitie facilitati atat pentru cei mici, dar si pentru cei mari, precum: restaurant, piscina, biliard, centru SPA, loc de joaca pentru copii, babysitter.

De exemplu, pentru o vacanta perfecta in Kolymbia, Rodos, poti opta pentru Hotelul Lutania Beach! Este situat la 25km de centrul orasului si foarte aproape de plaja, la doar 600m. Vei avea parte de conditii de lux atat tu, dar si copilul tau; hotelul oferindu-le acestora loc de joaca, piscina, mini-club, scaune in restaurant si patuturi-tarc oferite gratuit.

Sejur pentru seniori

Majoritatea persoanelor varstnice doresc sa se bucure de liniste si relaxare, atat in hotel, dar si pe plaja si locurile pe care le viziteaza. Lindos este o zona din Rhodos care pune la dispozitie atat plaje retrase, dar si zone separate pentru activitati maritime.

Astfel, cu facilitati de lux, precum baie turceasca, centru SPA, fitness si pilates, jacuzzi, sauna si stretch, Mayia Exclusive Resort 5* este complexul ideal pentru cei seniori. Cu atat mai mult, hotelul se afla la doar cativa metri de plaja, iar camerele, indiferent de disponibilitatea acestora, ofera privelisti incredibile catre mare sau cu vedere la gradina resortului.

Sejur romantic pentru cupluri

Rhodos este, de asemenea, o insula romantica ce ofera indragostitilor numeroase golfuri retrase, cu peisaje feerice si cu atmosfere aparte. In Ialyssos vei gasi diverse resorturi de 5 stele cu variate facilitati pentru toate gusturile, ideale pentru un sejur in doi!

Una dintre cazarile cu care se mandreste aceasta zona este Hotelul Mitsis Petit Palais, aflat la doar 100m de plaja, cu activitati incredibile,< a name = “24”> precum yoga, pilates si showuri de seara, dar si cu piscina exterioara, internet WiFi, restaurant, baruri si personal amabil. Fiecare cuplu se va putea bucura de intimitate si confort!

Sejur pentru grupul de prieteni

Deoarece nu exista zona fara obiective turistice sau peisaje naturale aparte in Rhodos, asa vei gasi si la Kalinthea, Faliraki. Este o zona cu plaje intinse, fiind perfecte pentru grupurile mari de prieteni care vin sa se distreze si sa se relaxeze deopotriva.

Pentru astfel de grupuri recomandam un hotel premium Apollo Blue care nu va inceta sa te uimeasca! Resortul ofera: tenis de masa, sala de fitness, volei pe plaja, muzica live, jacuzzi, teren de tenis, biliard, jocuri electronice, sporturi nautice, piscina interioara, piscina exterioara si centru SPA.

Plimbare cu barca pe mare in Grecia

Rhodos este una dintre cele mai frumoase si indragite insule din toata Grecia! Fie ca urmeaza sa petreci un sejur de vis alaturi cu familia si cei mici, cu jumatatea ta sau cu prietenii, aici vei gasi plaje potrivite pentru orice activitate: de la destinatii cu golfuri si nisipuri fine, la plaje ce ofera variate sporturi nautice, la locuri retrase pentru un sejur romantic, in doi. Vacanta ta se apropie cu pasi repezi, asa ca nu mai sta pe ganduri!

Amplasati steagul intr-un punct dorit pe harta
OK
For the convenience of users, providing personalized information, remembering personal preferences and site settings, our site uses cookies and other similar technologies. To use the site you must confirm your consent to use the specified technologies. Detalii
Accept